Bloembakkenproject breidt uit naar alle Venrayse dorpen

In het voorjaar van 2021 plaatste Venray Bloeit in samenwerking met diverse partijen bloembakken in het centrum van Venray. Na positieve en enthousiaste reacties is het project dit jaar uitgebreid naar alle dorpen van de gemeente. De bloembakken dragen bij aan een gezellige, sfeervolle en kleurrijke gemeente. Dit initiatief van Venray Bloeit is opgezet in samenwerking met Rooyse Wissel Werken & Leren en Zorgboerderij Boer Hans.

Feestelijke lancering

Nadat er de afgelopen tijd hard is gewerkt, zijn de bloembakken vorige week geplaatst. Dit werd feestelijk gevierd op vrijdagochtend 20 mei. Dat gebeurde eerst in Heide en daarna in het centrum van Venray.

Bloembakken centrum Oostrum (gemeente Venray)
Uitbreiding project

In totaal staan er nu ongeveer 50 cortenstalen bakken met dezelfde kleurrijke beplanting in de gemeente Venray. Daarnaast hebben diverse bestaande bloembakken van horecaondernemers in het centrum van Venray ook deze beplanting gekregen. Wim Peeters, de voorzitter van Venray Bloeit, licht toe: “De uitbreiding naar de dorpen was een wens die we al langer hadden en is een mooie aanvulling op de sfeer in het centrum. Venray Bloeit promoot de hele gemeente Venray. Door het plaatsen van de bloembakken in de dorpen creëren we herkenbaarheid en een gezamenlijke sfeer. Mogelijk gaan we in de toekomst kijken hoe we dit project nog verder kunnen uitbreiden.”

Lokale partijen betrokken

Bij het project zijn veel lokale partijen betrokken. Zo produceerde Cr8las de bakken en verzorgde Lifra de beplanting. Het vullen van de bakken gebeurt bijvoorbeeld door Rooyse Wissel Werken & Leren. Zij begeleiden mensen op verschillende niveaus met complexe problematieken en een afstand tot de arbeidsmarkt. Zorgboerderij ‘Boer’ Hans zorgt voor het onderhoud van de bloembakken. Deze dagbestedingsplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gaat wekelijks de bakken in het centrum water geven en uitgebloeide bloemen verwijderen.

Lees ook


Wij maken gebruik van cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details