De Rooyse Wissel
Nieuws

De Rooyse Wissel heeft Beste Werkgevers Keurmerk

18-02-2019

“Hartstikke trots” zijn directieleden Hyacinthe van Bussel en Michiel Verhees op het keurmerk Beste Werkgever dat de organisatie afgelopen maand ontving. “En het allermooiste is dat de werknemers zelf dit bepaald hebben. Een veel waardevoller compliment kun je als organisatie niet krijgen. Zeker niet in onze branche. We werken met mensen en voor mensen. En je wilt het voor al die mensen goed doen. Dit is een mooie opsteker voor de hele organisatie: van polikliniek de Horst, tot het Werkhuis, de RIBW’s en onze kliniek. En tegelijkertijd ontstaan er meteen nieuwe ambities. Want hoe kunnen we het beter doen? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we met z’n allen nóg tevredener zijn en blijven?”

Het Beste Werkgever Keurmerk krijg je wanneer je hoger scoort dan het branchegemiddelde. Om dat te bepalen heeft de Rooyse Wissel een medewerkersonderzoek laten uitvoeren door Effectory, een onafhankelijke deskundige op dit vlak. “Wij zijn nu een van de acht GGZ-instellingen die dit predicaat mogen voeren”, zo vertelt Hyacinthe enthousiast. De score is gebaseerd op zes elementen: werkgeverschap, organisatietrots, organisatierichting, waardering, werktrots en het benutten van talent.

Aan de slag met tips en tops
Ten opzichte van het vorige onderzoek heeft de organisatie beter gescoord als het gaat om werkgeverschap en werkdrukbeleving, al blijft dit laatste nog altijd het belangrijkste verbeterpunt. In alle teams gaat men nu aan de slag met tips en tops met als doel de organisatie verder te verbeteren en de tevredenheid nog verder te verhogen. Effectory benadrukte dat de trotspunten bij de Rooyse Wissel meer benoemd én gevierd mogen worden. Want zeker als het gaat om werkgeverschap, veiligheid, betrokkenheid en bevlogenheid is de organisatie heel goed bezig. En soms is het goed om vooral ook gewoon even stil te staan bij alles wat goed gaat.