Het leven in een tbs-kliniek op L1

De Rooyse Wissel liet een journalist en een camaraman van L1 een week lang meelopen in de tbs-kliniek. Zij spraken in die week met patiënten, sociotherapeuten, behandelaren, beveiligers en omwonenden. Van de vele uren aan beelden die zij opnamen zijn uiteindelijk vijf reportages gemaakt. De reportages geven een beeld van het leven van alledag in een tbs-kliniek. De reportages worden komende week uitgezonden op L1.

Kijkje achter de hekken

Iedere reportage heeft een eigen invalshoek: zo volgt L1 een patiënt die midden in zijn behandeling zit, een medewerker en wat haar familie en vrienden van haar werk vinden, de medewerkers die de risico’s van een verlof moeten inschatten, de omwonenden die pal naast de kliniek wonen en een patiënt die de kliniek bijna verlaat. Samen geven zij een bijzonder kijkje achter de hekken van tbs-kliniek de Rooyse Wissel.

Openheid binnen geslotenheid

De beveiligingsmaatregelen van een tbs-kliniek maken het onmogelijk om iedereen een kijkje te laten nemen in de kliniek. Om toch zo transparant mogelijk te zijn over de behandeling van patiënten en het wonen en werken in de kliniek organiseert de Rooyse Wissel rondleidingen, open dagen en we werken graag en nauw samen met journalisten. De samenwerking met L1 leidde tot vijf bijzondere verhalen over het leven en werken in de Rooyse Wissel.

Uitzendingen op 24 tot en met 28 april

De uitzendingen van steeds ruim 5 minuten zijn van 24 tot en met 28 april te zien op L1, om 17.50 uur. De reportages worden vervolgens elk uur herhaald om tien voor het hele uur. Alle reportages zijn terug te zien op de site van L1:

Aflevering 1: de bewoners

Aflevering 2: de risico’s

Aflevering 3: de medewerkers

Aflevering 4: de omgeving

Aflevering 5: de verlaters

Lees ook


Wij maken gebruik van cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details