Het verhaal van David

VAN CULTUURSECTOR NAAR TBS-KLINIEK

Een open sollicitatie op LinkedIn leverde theatermaker David een baan op als sociotherapeut.

David had ruim twintig jaar ervaring als regisseur en theatermaker, toen hij iets anders wilde. Op sollicitatiebrieven kreeg hij geen reactie, dus schreef hij op LinkedIn: ‘Ik ben op zoek naar een directeur die het lef heeft om mij op gesprek te vragen.’ De directeur van de Rooyse Wissel reageerde.

Samen bespraken ze de mogelijkheden en liepen ze over een afdeling. Hij was verkocht. “De dynamiek en de setting spraken me erg aan. Twaalf mannen met een gezamenlijke keuken en woonkamer, onder begeleiding van twee of drie sociotherapeuten. Ook de nauwe samenwerking tussen de collega’s vond ik meteen leuk. Ik zei: Ik weet niet of ik dit kan, maar ik denk het wel.”

David kreeg een traject aangeboden: vier dagen per week werken, één dag social work studeren. “Mijn eerste dag was heel spannend. Ik moest het vertrouwen winnen van de mannen. Inmiddels zie ik steeds beter wat er achter hun gedrag zit. Dat ze als ze boos zijn, juist op zoek zijn naar veiligheid, bijvoorbeeld. Als het lukt om hen te ‘lezen’ en hun vertrouwen te winnen, dan is dat zó mooi.”

Meer weten? Kijk op: http://werkeninforensischezorg.nl

Lees ook


Werken bij | Collega's aan het woord

De dag van Devad

Werken bij | Collega's aan het woord

De dag van Rocco

Wij maken gebruik van cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details