Het verhaal van Evelyne

VAN KINDERDAGVERBLIJF NAAR TBS-KLINIEK

Ervaring die Evelyne opdeed als eigenaresse van een kinderdagverblijf gebruikt ze nu als sociotherapeut in een tbs-kliniek.

Toen ze haar kinderdagverblijf na twintig jaar kon overdragen, besloot Evelyne de kans te grijpen. “Als iemand vertelde over een nieuwe baan, dacht ik: Leuk, een nieuwe uitdaging! Mijn werk deed ik inmiddels te vaak op de automatische piloot.” Ze waagde de sprong en ging op zoek naar een compleet andere baan.

‘Ik zie de mens achter de patiënt.’

Evelyne

Evelyne besloot te reageren op een vacature voor sociotherapeut bij de Rooyse Wissel. Een goede keus, zo blijkt. “Ik hoor van collega’s dat dit werk goed bij me past. Ik moet nog wat leren en daarom ga ik de hbo-opleiding tot ggz-agoog volgen, maar mijn basishouding is goed. Ik zie de mens achter de patiënt. Dat heb ik geleerd in de kinderopvang: kijken waarom iemand doet wat hij doet. In die zin hebben de sectoren wel raakvlakken.”

Ook vindt ze het fijn dat er binnen de organisatie doorgroeimogelijkheden zijn. “Ik kan in de toekomst bijvoorbeeld overstappen naar een andere afdeling. Ik verwacht dan ook dat ik hier nog lang blijf werken. Voor die sleur die ik op het kinderdagverblijf ervoer, hoef ik hier niet bang te zijn.”

Meer weten? Kijk op: http://werkeninforensischezorg.nl

Lees ook


Werken bij | Collega's aan het woord

De dag van Devad

Werken bij | Collega's aan het woord

De dag van Rocco

Wij maken gebruik van cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details