Het verhaal van Jeffrey

“DOOR TE SPORTEN, LEREN PATIËNTEN BELANGRIJKE LEVENSLESSEN”

Sporten zit Jeffrey Bignell (50) in het bloed: hij werkt op de dagbesteding van tbs-kliniek de Rooyse Wissel, waar hij zich voornamelijk met sport bezighoudt, en is daarnaast professioneel bmx’er. “Dat ik meesport, dwingt respect af.”

“Ik heb verschillende werkzaamheden binnen de kliniek, maar sport is echt mijn ding. Patiënten zitten in de kliniek om aan hun mentale gezondheid te werken. Fysiek fit zijn, helpt daarbij. In die zin is sport ondersteunend voor hun therapie. Ik ben in de kliniek meer een begeleider dan een leraar, maar dat betekent niet dat patiënten niets leren. Omgaan met verlies en de bijbehorende frustratie bijvoorbeeld. Kunnen ze zich dan herpakken, of draaien ze door?

‘Door te sporten leren patiënten belangrijke levenslessen.’

Jeffrey

Ik sport mee; dat dwingt respect af. Daarnaast geef ik tips over een gezonde leefstijl. In klinieken is minder bewegingsvrijheid. Dan ligt overgewicht op de loer, met alle bijbehorende gezondheidsproblemen. En ik leer ze door over mijn sportervaringen te praten wat je kunt bereiken als je niet opgeeft.

Het komt geregeld voor dat patiënten die de kliniek mogen verlaten bij ons langskomen om ons te bedanken. Dan zeggen ze: zonder jullie had ik het niet gered. Soms sturen ze later zelfs nog een kaartje of bellen ze om te vertellen hoe het gaat. Dat zij zo veel waarde hechten aan wat wij doen vind ik het mooiste compliment.”

Meer weten? Kijk op: http://werkeninforensischezorg.nl

Lees ook


Werken bij | Collega's aan het woord

De dag van Devad

Werken bij | Collega's aan het woord

De dag van Rocco

Wij maken gebruik van cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details