Het verhaal van Petra

‘Dat het zoveel raakvlakken heeft met mijn vorige werk in de advocatuur had ik niet verwacht!’

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Petra, 44 jaar en sinds enkele maanden werkzaam bij de Rooyse Wissel als behandelrapporteur. Dat moet je zien als een soort ‘secretaresse’ van het hoofd behandeling van een afdeling. Samen met hem of haar, de manager van de afdeling, sociotherapeuten en vaktherapeuten, psychologen, psychiaters, maatschappelijk werk dragen we zorg voor het behandelplan van een patiënt. Bijna iedere week wordt er een behandelplan van een patiënt besproken, waarbij de patiënt ook aanwezig is. Ik maak hiervan de notulen. Daarnaast werk ik de verlengingsadviezen uit, regel ik het vervoer voor verloven van de patiënt en houd ik me bezig met zittingen en de verloven van de patiënt. Hierover heb ik veelvuldig contact met het Ministerie van Justitie. Ik bewaak vervolgens ook de reactietermijnen. Hiervoor werkte ik als secretaresse op een advocatenkantoor op de afdeling letselschade. Een oud collega polste mij of ik bij de Rooyse Wissel wilde komen werken. In eerste instantie dacht ik ‘dat is toch niets voor mij’, maar mijn werk hier heeft juist heel veel raakvlakken. Ook hier draait het om mensen die zorg nodig hebben en is er veel contact met Justitie.

Wat is je eerste indruk?

De Rooyse Wissel is een open en menselijke organisatie. Ik dacht dat het veel meer gesloten en afstandelijk zou zijn. Ik ben nog geen moment bang geweest. Er zijn genoeg behulpzame mensen om mij heen. Ja, ik voel me hier absoluut veilig.

Wat is je meegevallen? 

Ik ben heel goed opgevangen toen ik hier kwam werken. Ik ben niet aan mijn lot overgelaten en mijn collega’s zijn altijd bereid om me te helpen. Ook voel ik me hier niet opgesloten. Als je wilt kun je tussen de middag lekker even naar buiten om een rondje te wandelen of samen met je collega’s op het Plein je lunch opeten.

“Ik ben heel goed opgevangen toen ik hier kwam werken. Ik ben niet aan mijn lot overgelaten en mijn collega’s zijn altijd bereid om me te helpen”

Petra

Wat is je tegengevallen? 

Er is mij niets tegengevallen. Mijn werk is veelomvattend. Er komt echt heel veel bij kijken. Maar goed, ik ben ook nog nieuw en moet nog veel leren.

Wat is je opgevallen?

Ik had niet verwacht dat er zoveel bij een behandeling van een tbs-patiënt zou komen kijken. Er is voor een patiënt een team dag in dag uit beschikbaar. Dit team moet ook nog eens heel erg goed de zaken onderling afstemmen. Daarin is communicatie en vastlegging heel belangrijk. Stel er moet vervoer worden geregeld voor een patiënt naar het ziekenhuis of de rechtbank, dan moet je weten waarmee rekening gehouden moet worden, zodat alles veilig verloopt, voor zowel patiënt als mijn collega’s.

Heb je nog een tip voor je vakgenoten?

Laat je niet afschrikken! Werken bij de Rooyse Wissel is heel interessant, afwisselend en het draait om mensen.

Lees ook


Werken bij | Collega's aan het woord

De dag van Devad

Werken bij | Collega's aan het woord

De dag van Rocco

Wij maken gebruik van cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details