Ben jij een zorgprofessional die direct in contact staat met patiënten of cliënten in de GGZ? En wil jij je forensische scherpte versterken? Dan is de training ‘Forensische scherpte voor professionals’ iets voor jou!
In 2025 organiseert de Rooyse Wissel zes eendaagse trainingen ‘Forensische scherpte voor professionals.’ Door deze training te volgen krijg je meer inzicht in het belang van forensische scherpte en hoe je dit in je werk kunt toepassen. Deze training, ontwikkeld door experts Dr. Maartje Clercx en Drs. Joyce Brenkman, biedt theoretische kennis, maar is voornamelijk praktisch van aard. Door middel van oefeningen en casuïstiek leer hoe je je onderbuikgevoel kunt inzetten en wat de effecten zijn van jouw eigen keuzes.

“Forensische scherpte is bewustzijn van de patiënt, van zijn of haar stoornis en de forensische setting. Het is het kunnen herkennen van zelfs subtiele signalen van mogelijke escalatie, het eigen onderbuikgevoel, de capaciteit om hierover met collega’s te communiceren, de bereidheid om te handelen wanneer nodig, en de realisatie dat dit in zichzelf ook een effect op de patiënt kan hebben (Clercx et al., 2020).”
Of je nu werkzaam bent als sociotherapeut, psycholoog, vaktherapeut, verpleegkundige, maatschappelijk werker, zorgbeveiliger, of in een andere functie binnen de forensische zorg, deze training is geschikt voor iedere professional die zijn forensische scherpte wil versterken. De training wordt verzorgd door professionals van de Rooyse Wissel met jarenlange werkervaring in de directe patiëntenzorg in de forensische GGZ en bijzondere aandacht voor forensische scherpte in hun werk.
Wanneer en waar?
De trainingen vinden plaats op verschillende data in 2025 in Oostrum (Rooyse Wissel Academie). Maar wees snel: het aantal plaatsen is beperkt, met maximaal 18 deelnemers per sessie. Daarnaast organiseren we een training op een centralere locatie in Nederland, in Utrecht (Meeting Center La Vie). We hebben dan plek voor twee groepen van 30 deelnemers (in totaal maximaal 60 deelnemers).
Kosten en accreditatie
De kosten voor deelname bedragen € 375,- inclusief lunch. De accreditatie is aangevraagd. Naar verwachting ontvang je 6 studiepunten voor het volgen van de training.
Meld je aan! Klik hier voor meer informatie over de training en om je aan te melden voor één van de data.