De Rooyse Wissel
Nieuws

Onderzoeker Marije Keulen-de Vos voorzitter van NL-ATSA

17-10-2018

Sinds 11 juni 2018 is onderzoeker Marije Keulen–de Vos voorzitter van het Nederlands-Vlaamse ‘chapter’ van de internationale Association for the Treatment of Sexual Abusers (ATSA). Marije is als senior onderzoeker werkzaam bij de Rooyse Wissel. Ze zal de komende 2 jaar voorzitter van NL-ATSA zijn.

Het doel van NL-ATSA is internationale kennis en ervaring op het gebied van zedendelicten en de behandeling van zedendelinquenten te verspreiden in Nederlandstalig gebied, zowel in Nederland als in België. Dat gebeurt door congressen, symposia, trainingen en werk- en adviesgroepen te organiseren. Daarnaast stimuleert NL-ATSA de terugkoppeling van Nederlandse kennis en ervaring naar het internationale veld door middel van presentaties en workshops op internationale congressen en deelname aan internationale samenwerkingsverbanden, zoals het ATSA-congres in Vancouver van 17 tot en met 20 oktober 2018.

Marije: “Het is essentieel om kennis en ervaring breder bekend te maken en te delen. Bijvoorbeeld met behandelaren, politie en reclassering. Daarom zorgen we er als NL-ATSA voor dat er richtlijnen worden opgesteld of worden vertaald, zodat we de preventie, diagnostiek en behandeling van zedendelinquenten kunnen professionaliseren. Ook door te publiceren zorgen we ervoor dat kennis bij de juiste professionals terecht komt. Zo publiceren we regelmatig blogs en zorgen we voor publicaties in vaktijdschriften.”

Meer weten over ATSA, NL-ATSA of recente blogs lezen?
http://www.atsa.com/            
http://www.nl-atsa.org/         
https://sajrt.blogspot.com/2018/07/the-assessment-and-treatment-of-sex.html