Open Dag 17 maart geslaagd!

Voor veel mensen is een forensisch psychiatrisch centrum (fpc) of een forensisch psychiatrische kliniek (fpk) een gesloten wereld. Om mensen met eigen ogen te laten zien hoe het eraan toe gaat in onze instellingen organiseert TBS Nederland één keer per twee jaar een Open Dag. Zaterdag 17 maart openden zeven fpc’s en fpk’s voor de vierde keer hun deuren voor het publiek. Ruim 1600 bezoekers bezochten de Open Dag. De Rooyse Wissel deed ook mee aan de Open Dag. De 200 beschikbare plekken voor de Open Dag waren binnen 2,5 uur vergeven. 

Na een kort welkomstwoord door de directie en de voorzitter van de patiëntenraad werden de bezoekers door medewerkers en patiënten rondgeleid door de kliniek. Ze bezochten een woonafdeling en de werkplaatsen en namen deel aan een fictieve therapiesessie. Tijdens het programmaonderdeel ‘Aan tafel’ konden bezoekers in gesprek gaan met patiënten. Het programmaonderdeel leverde heel bijzondere en indrukwekkende gesprekken op. 

Op het centrale plein in de kliniek konden bezoekers meer informatie krijgen over ons project met bezoekvrijwilligers en over vacatures en stagemogelijkheden. Ook werden er producten verkocht die door patiënten in de werkplaatsen zijn gemaakt. 

We kijken terug op een zeer geslaagde Open Dag, die zowel door bezoekers als door medewerkers en patiënten als heel indrukwekkend is ervaren. Bezoekers gaven aan onder de indruk te zijn van de openheid en betrokkenheid van medewerkers en patiënten en door de Open Dag een beter beeld te hebben gekregen van tbs. 

Over twee jaar organiseren we opnieuw een Open Dag. De datum van de Open Dag wordt via deze website aangekondigd. 

Lees ook de terugblik van TBS Nederland op de Open Dag.

Lees ook


Archief | Onderzoek

Publicaties

Archief | Rooyse Wissel

De Rooyse Wissel bouwt aan de toekomst

Wij maken gebruik van cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details