Rooyse Wissel start eigen opleiding tot sociotherapeut

Een grafisch ontwerper, een manager van McDonald’s, een apotheekassistente en een politieagent. Deze vier Limburgers maken, met zes anderen, een switch in hun carrière en stappen over naar de wereld van de forensische zorg. Vanaf september starten zij met de duale opleiding Social Work aan de HAN in Nijmegen. Dat betekent dat ze drie of vier dagen in de week werken als sociotherapeut op een afdeling van de Rooyse Wissel en dat ze daarnaast een dag per week de opleiding Social Work volgen bij de HAN. Dit opleidingstraject is één van de antwoorden van de Rooyse Wissel om nieuwe medewerkers te vinden op de krappe arbeidsmarkt.

Kans voor carrièreswitchers

Net als veel organisaties heeft de Rooyse Wissel last van de krappe arbeidsmarkt. Bij de instelling werken ruim 700 medewerkers. Vorig jaar werden 107 nieuwe medewerkers aangenomen en verlieten tegelijkertijd 91 medewerkers de instelling. Algemeen directeur Hyacinthe van Bussel: “We hebben voortdurend behoefte aan nieuwe, gemotiveerde en goed opgeleide medewerkers. Maar dit geldt voor veel zorginstellingen en de markt is krap. Daarom zoeken we nu ook naar medewerkers die graag bij ons willen werken, maar nog niet over de juiste opleiding beschikken. Met de HAN hebben we een op maat gemaakte opleiding ontwikkeld, passend bij het werken in een tbs-kliniek. Met een uitgebreide screening onderzoeken we of geïnteresseerden hiervoor in aanmerking komen. Het is voor ons een mooie oplossing, waarmee we medewerkers de unieke mogelijkheid bieden een carrièreswitch te maken en tegelijkertijd mensen langjarig aan ons verbinden.”

Opleiding

De opleiding binnen de Rooyse Wissel wordt vormgegeven in samenwerking met de opleiding Social Work van de HAN. De duale opleiding duurt vier jaar. Na de start in september 2022 begint een tweede groep medewerkers in februari 2023. Voor deze groep hebben zich inmiddels acht nieuwe medewerkers aangemeld. Er is nog ruimte voor carrièreswitchers die ook willen overstappen naar een baan in de forensische zorg. https://www.derooysewissel.nl/werken-bij/

Lees ook


Wij maken gebruik van cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details