HR-stagiaire

Venray

mbo

32

364,-

Solliciteren

Een veiligere samenleving begint soms al op kantoor

De Rooyse Wissel is een centrum voor forensische psychiatrie in Venray. Wij leveren een bijdrage aan een veiligere samenleving doordat we mensen met strafbaar gedrag behandelen en begeleiden. De problemen van onze patiënten zijn fors en leiden ertoe dat ze vastlopen in het leven, maar zijn voor ons nooit te ingewikkeld. De behandeling en begeleiding vragen van zowel patiënten als van onze experts om doorzettingsvermogen: het zijn trajecten van de lange adem, van leren met vallen en opstaan.

Onze patiënten kunnen opgenomen zijn in een kliniek, onder onze begeleiding wonen of werken, of vanuit huis worden behandeld. Ieder mens heeft iemand nodig die in hem gelooft: wij geloven in onze patiënten en in de behandeling en begeleiding die hen leert zich staande te houden in de maatschappij zonder strafbaar gedrag.

Om goed voor het personeel te zorgen die deze bijdragen leveren hebben we een grote HR-afdeling. Deze bestaat uit 20 medewerkers die vanuit diverse specialismen zorgen voor het ontwikkelen, onderhouden en uitdragen van het HR beleid, waaronder HR advies, Opleidingen, Recruitment, Personeelsplanning, HR- en Salarisadministratie, Arbo, Personeelsbegeleiding en praktijkbegeleiding.

Voor deze afdeling zijn wij op zoek naar een HR-stagiaire voor 32 uur per week.

√ Maak jij makkelijk contact en houd je ervan om actief mee te werken?

√ Wil jij het HR-vak in de volle breedte leren kennen?

Dan zoeken wij jou!

Wat ga je als HR-stagiaire doen?

Als HR-stagiaire krijg je van (bijna) alle specialismen een goede inkijk. We werken er naartoe dat je zelfstandig kan meewerken als volwaardig professional. Dit doen we stapsgewijs doordat je goed wordt meegenomen in ons werk. Hierbij krijg je ook veel eigen verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen input. Je gaat je onder andere bezighouden met:

  • Het verwerken van personele mutaties, opstellen van arbeidsovereenkomsten en het beheren van personeelsdossiers
  • Zorgdragen voor een correcte planning voor de bedrijfsarts met doelgerichte vraagstellingen
  • Sollicitanten selecteren, uitnodigen en (eventueel) aansluiten bij sollicitatiegesprekken
  • Organiseren van recruitmentevenementen en Meet & Greets, zodat potentiële kandidaten een uniek inkijkje krijgen in onze organisatie
  • Meedenken in allerhande HR-vraagstukken die zowel vanuit leidinggevenden als medewerkers bij HR terechtkomen
  • Daar waar mogelijk, bijdragen aan de ontwikkeling van het HR-beleid of HR projecten in samenwerking met de collega’s van HR-advies

Daarnaast is er natuurlijk ook ruimte om zelf aan te geven wat je leuk vindt en wat je wilt leren. Samen geven wij vorm aan jouw stage. Wij bieden jou goede begeleiding en voldoende ruimte voor het maken van jouw schoolopdracht of onderzoek.

Wat verwachten we van je?

Wij zoeken een enthousiaste, leergierige, zelfstandige en ondernemende stagiaire voor het volgende schooljaar van september 2023. Je volgt de opleiding HRM of gerelateerde opleiding (b.v. juridisch administratie dienstverlener) op MBO niveau en gaat het 3e leerjaar in of 4e leerjaar in.

De minimale leeftijd om binnen de Rooyse Wissel stage te lopen is 20 jaar.

Praktische informatie
  • Stagevergoeding is volgens cao GGZ, €364,- bruto per maand op basis van 36 uur
  • Omdat de stage zal plaatsvinden in een forensisch werkveld, zal er tijdens de sollicitatieprocedure voor de stagiaire een verklaring omtrent je gedrag (VOG) worden aangevraagd

Solliciteer!

Doe dit via deze pagina of stuur een mail met je motivatiebrief en cv naar solliciteren@derooysewissel.nl

Meer weten?

Als je vragen hebt mag je contact opnemen met Jacqueline Janssen (recruiter), via telefoonnummer 0478-635200. Wil je alvast een betere indruk krijgen van hoe wij werken en waar wij voor staan? Bekijk dan zeker ook de bedrijfsfilm op onze website en beluister onze podcast ‘tbs’ via Spotify of NPO 1.


De Rooyse Wissel. Jij. Wij. De maatschappij.

Bij de Rooyse Wissel behandelen en verplegen we patiënten met ernstige psychiatrische problematieken. Dat doen we op basis van wederzijds vertrouwen. We hanteren een open manier van werken die ertoe bijdraagt dat patiënten op een veilige en verantwoorde manier kunnen terugkeren in de samenleving. Daarbij kiezen we niet altijd voor de gebaande paden, maar tonen we lef op onverwachte momenten. Altijd met respect voor patiënt, medewerker en externe partners. Samen kunnen we ons doel bereiken: een maatschappij die veiliger is.

De Rooyse Wissel is een onderdeel van VIGO.

Solliciteren

Bij ons is geen dag hetzelfde. Wil je samen met ons werken aan het veiliger maken van de maatschappij?