Stagiaire mbo maatschappelijke zorg, specifieke doelgroepen of sociaal werk

Oostrum

mbo

24 - 32

Solliciteren

De mens achter de patiënt zien

De Rooyse Wissel is een centrum voor forensische psychiatrie in Venray. Wij leveren een bijdrage aan een veiligere samenleving doordat we mensen met strafbaar gedrag behandelen en begeleiden. De problemen van onze patiënten zijn fors en leiden ertoe dat ze vastlopen in het leven, maar zijn voor ons nooit te ingewikkeld. De behandeling en begeleiding vragen van zowel patiënten als van onze experts om doorzettingsvermogen: het zijn trajecten van de lange adem, van leren met vallen en opstaan.

Onze patiënten kunnen opgenomen zijn in een kliniek, onder onze begeleiding wonen of werken, of vanuit huis worden behandeld. Ieder mens heeft iemand nodig die in hem gelooft: wij geloven in onze patiënten en in de behandeling en begeleiding die hen leert zich staande te houden in de maatschappij zonder strafbaar gedrag.

Wat ga je als stagiaire doen?

Als mbo stagiaire kan je stage lopen binnen twee onderdelen van de Rooyse Wissel. Zowel binnen het cluster wonen & begeleiden als bij het cluster werken en leren. In overleg bekijken we welke plek het beste bij jou past.

Werken & Leren

Binnen het cluster werken & leren zorgen we ervoor dat patiënten met (ernstige) psychische problemen een passende baan of dagbesteding vinden. Het is een tussenstap van werkloosheid naar een nuttige dagbesteding of een betaalde baan.

We brengen de persoonlijke gegevens, schoolprestaties, het werkverleden, de wensen en mogelijkheden van de patiënt in kaart. Op basis daarvan gaat de patiënt van start in een van de volgende vakgebieden:

 • Houtbewerking
 • Montage en verpakken
 • Fietsreparatie en -demontage
 • Grafisch/signing
 • Werken op locaties

Als stagiaire binnen TLW loop je mee met de collega’s van deze afdelingen en begeleid je samen de patiënten in dit traject.

Wonen & Begeleiden

Binnen het cluster wonen & begeleiden hebben we verschillende afdelingen/woningen. Een verblijf in onze woonvoorziening is gericht op het verbeteren en vergroten van de zelfredzaamheid. We helpen in het opbouwen van een eigen leven. Door een plaatsing in een woonvoorziening bereidt de patiënt zich voor op het leven na de tbs-maatregel. Naast woonvoorzieningen hebben we ook verblijfszorg. Bij verblijfszorg verblijven mensen die tijdelijke niet (meer) zelfstandig kunnen wonen vanwege langdurige psychiatrische problemen, verslavingsproblemen of een verstandelijke beperking. Deze bewoners ontvangen ondersteunende begeleiding en verblijf.

Als stagiaire binnen wonen & begeleiden loop je mee met de collega’s van deze afdelingen en begeleid je samen de patiënten in dit traject.

Wat verwachten we van je?

Wij zoeken enthousiaste, leergierige, zelfstandige en ondernemende stagiair(e)s voor het volgende schooljaar van september 2024.

Je volgt de opleiding mbo maatschappelijke zorg, persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen of sociaal werk en gaat het 3e of 4e leerjaar in. In dit jaar moet je minimaal een half jaar stagelopen (een geheel schooljaar kan ook) voor 3 of 4 dagen per week (24 of 32 uur).

De minimale leeftijd om binnen de Rooyse Wissel stage te lopen is 20 jaar.

Praktische informatie
 • Stagevergoeding is volgens cao GGZ
 • Omdat de stage zal plaatsvinden in een forensisch werkveld, zal er tijdens de sollicitatieprocedure voor de stagiaire een verklaring omtrent je gedrag politiegegevens (VOG-P) worden aangevraagd

Solliciteer!

Reageer dan vóór 29 maart 2024 door een mail te sturen, voorzien van je motivatiebrief en CV naar solliciteren@derooysewissel.nl. Wij verzamelen tot 29 maart 2024 de ingekomen reacties en zullen je na 29 maart inlichten over het vervolg.

Meer weten?

Als je vragen hebt mag je contact opnemen met Michelle Franssen (Recruiter), via telefoonnummer 088-372 00 00. Wil je alvast een betere indruk krijgen van hoe wij werken en waar wij voor staan? Bekijk dan zeker ook de bedrijfsfilm op onze website en beluister onze podcast ‘tbs’ via Spotify of NPO 1.


De Rooyse Wissel. Jij. Wij. De maatschappij.

Bij de Rooyse Wissel behandelen en verplegen we patiënten met ernstige psychiatrische problematieken. Dat doen we op basis van wederzijds vertrouwen. We hanteren een open manier van werken die ertoe bijdraagt dat patiënten op een veilige en verantwoorde manier kunnen terugkeren in de samenleving. Daarbij kiezen we niet altijd voor de gebaande paden, maar tonen we lef op onverwachte momenten. Altijd met respect voor patiënt, medewerker en externe partners. Samen kunnen we ons doel bereiken: een maatschappij die veiliger is.

De Rooyse Wissel is een onderdeel van VIGO.

Solliciteren

Bij ons is geen dag hetzelfde. Wil je samen met ons werken aan het veiliger maken van de maatschappij?


  Wij maken gebruik van cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

  Details