Stagiaire hbo verpleegkunde

Oostrum

hbo

32

Solliciteren

De mens achter de patiënt zien

De Rooyse Wissel is een centrum voor forensische psychiatrie in Venray. Wij leveren een bijdrage aan een veiligere samenleving doordat we mensen met strafbaar gedrag behandelen en begeleiden. De problemen van onze patiënten zijn fors en leiden ertoe dat ze vastlopen in het leven, maar zijn voor ons nooit te ingewikkeld. De behandeling en begeleiding vragen van zowel patiënten als van onze experts om doorzettingsvermogen: het zijn trajecten van de lange adem, van leren met vallen en opstaan.

Onze patiënten kunnen opgenomen zijn in een kliniek, onder onze begeleiding wonen of werken, of vanuit huis worden behandeld. Ieder mens heeft iemand nodig die in hem gelooft: wij geloven in onze patiënten en in de behandeling en begeleiding die hen leert zich staande te houden in de maatschappij zonder strafbaar gedrag.

Wat ga je als stagiaire doen?

Als stagiaire sociotherapeut loop je mee op een van de behandelafdelingen in de kliniek. De Rooyse Wissel heeft 13 reguliere behandelafdelingen op beveiligingsniveau 4. Deze afdelingen zijn verdeeld in drie zorgprogramma’s. In de praktijk zie je dat deze drie zorgprogramma’s zo nu en dan door elkaar lopen.

  • Patiënten met een psychische kwetsbaarheid (psychotische stoornis, schizofrenie etc)
  • Patiënten met een persoonlijkheidsstoornis
  • Patiënten met een licht verstandelijke beperking

Sociotherapeuten dragen zorg voor onderdelen van een behandelplan in samenwerking met het multidisciplinaire team. Ze waarborgen de veiligheid en observeren de groepsdynamiek. Op de behandelafdelingen willen we een leefklimaat waarbinnen een optimale behandeling en begeleiding kan plaatsvinden. Je loopt als stagiaire mee op een vaste afdeling gedurende jouw stageperiode. Je krijgt hierbij een stagebegeleider die je hierin meeneemt. Als verpleegkundig sociotherapeut help je ook bij triage en andere benodigde hulp bij (acute) situaties.

Wat verwachten we van je?

Wij zoeken enthousiaste, leergierige, zelfstandige en ondernemende stagiair(e)s voor het volgende schooljaar van september 2024.

Je volgt de opleiding hbo verpleegkunde en gaat het 3e of 4e leerjaar in. In het 3e of 4e leerjaar moet je een half jaar of een geheel schooljaar stagelopen voor 32 uur per week.

De minimale leeftijd om binnen de Rooyse Wissel stage te lopen is 20 jaar.

Praktische informatie
  • Stagevergoeding is volgens cao GGZ
  • Omdat de stage zal plaatsvinden in een forensisch werkveld, zal er tijdens de sollicitatieprocedure voor de stagiaire een verklaring omtrent je gedrag politiegegevens (VOG-P) worden aangevraagd

Solliciteer!

Reageer dan vóór 29 maart 2024 door een mail te sturen, voorzien van je motivatiebrief en CV naar solliciteren@derooysewissel.nl. Wij verzamelen tot 29 maart 2024 de ingekomen reacties en zullen je na 29 maart inlichten over het vervolg.

Meer weten?

Als je vragen hebt mag je contact opnemen met Michelle Franssen (Recruiter), via telefoonnummer 088-372 00 00. Wil je alvast een betere indruk krijgen van hoe wij werken en waar wij voor staan? Bekijk dan zeker ook de bedrijfsfilm op onze website en beluister onze podcast ‘tbs’ via Spotify of NPO 1.


De Rooyse Wissel. Jij. Wij. De maatschappij.

Bij de Rooyse Wissel behandelen en verplegen we patiënten met ernstige psychiatrische problematieken. Dat doen we op basis van wederzijds vertrouwen. We hanteren een open manier van werken die ertoe bijdraagt dat patiënten op een veilige en verantwoorde manier kunnen terugkeren in de samenleving. Daarbij kiezen we niet altijd voor de gebaande paden, maar tonen we lef op onverwachte momenten. Altijd met respect voor patiënt, medewerker en externe partners. Samen kunnen we ons doel bereiken: een maatschappij die veiliger is.

De Rooyse Wissel is een onderdeel van VIGO.

Solliciteren

Bij ons is geen dag hetzelfde. Wil je samen met ons werken aan het veiliger maken van de maatschappij?


    Wij maken gebruik van cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details