Stagiaire dagbesteding (mbo MZ, specifieke doelgroepen)

Oostrum

mbo

24 - 32

Stagevergoeding

Solliciteren

De mens achter de patiënt zien

Een super interessante stage in de Forensische Zorg, wordt jij onze Stagiaire Tijdsbesteding, Leren en Werken?

De Rooyse Wissel is een centrum voor forensische psychiatrie in Venray. Wij leveren een bijdrage aan een veiligere samenleving doordat we mensen met strafbaar gedrag behandelen en begeleiden. De problemen van onze patiënten zijn groot en leiden ertoe dat ze vastlopen in het leven, maar zijn voor ons nooit te ingewikkeld. De behandeling en begeleiding vragen van zowel patiënten als van onze experts om doorzettingsvermogen: het zijn trajecten van de lange adem, van leren met vallen en opstaan.

Onze patiënten kunnen opgenomen zijn in een kliniek, onder onze begeleiding wonen of werken, of vanuit huis worden behandeld. Ieder mens heeft iemand nodig die in hem gelooft: wij geloven in onze patiënten en in de behandeling en begeleiding die hen leert zich staande te houden in de maatschappij zonder strafbaar gedrag.

Wat ga je als stagiaire doen?

Als mbo stagiaire ga je stage lopen binnen het onderdeel Tijdsbesteding, Leren en Werken (TLW) van de Rooyse Wissel. Binnen dit onderdeel komen patiënten voor dagbesteding, opleiding of om te werken. Er worden verschillende vormen van activiteiten aangeboden, de patiënten kunnen b.v. zichzelf ontwikkelen op het gebied van houtbewerking, metaalbewerking of op het gebied van groenvoorziening ook kunnen ze gebruik maken van ontspanningsmomenten waarin ze kunnen schilderen of bijvoorbeeld een bordspel spelen met begeleiding en/of mede patiënten.

Alle activiteiten die aangeboden worden hebben als doel om de patiënten ervaringen op te laten doen zodat ze ook weer bij een werkgever kunnen gaan werken of naar een externe dagbestedingslocatie kunnen gaan.

Door de patiënten voor te bereiden op het leven in de maatschappij maken we samen de maatschappij een stukje veiliger, daar leven we immers zelf ook in.

Ben jij de stagiaire die het leuk vindt om mensen te motiveren en te helpen naar een betere toekomst? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat verwachten we van je?

Wij zoeken enthousiaste, leergierige, zelfstandige en ondernemende stagiair(e)s voor het volgende schooljaar van september 2024.

Je volgt de opleiding mbo maatschappelijke zorg, persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen of sociaal werk en gaat het 3e of 4e leerjaar in. In dit jaar moet je minimaal een half jaar stagelopen (een geheel schooljaar kan ook) voor 3 of 4 dagen per week (24 of 32 uur).

De minimale leeftijd om binnen de Rooyse Wissel stage te lopen is 20 jaar.

Praktische informatie

De stage zal plaatsvinden in een forensisch werkveld. Er zal tijdens de sollicitatieprocedure voor de stagiair(e) een verklaring omtrent je gedrag politiegegevens (VOG -P) worden aangevraagd. Stagevergoeding is volgens de CAO-GGZ.

Wil je alvast meer weten over Tijdsbesteding, Leren en Werken? Bekijk dan de website van Tijdsbesteding, Leren en Werken of het filmpje

Solliciteer!

Reageer dan vóór 1 juni 2024 door een mail te sturen, voorzien van je motivatiebrief en CV naar solliciteren@derooysewissel.nl.

Meer weten?

Als je vragen hebt mag je contact opnemen met Michelle Franssen (Recruiter), via telefoonnummer 088-372 00 00. Wil je alvast een betere indruk krijgen van hoe wij werken en waar wij voor staan? Bekijk dan zeker ook de bedrijfsfilm op onze website en beluister onze podcast ‘tbs’ via Spotify of NPO 1.

De Rooyse Wissel. Jij. Wij. De maatschappij.

Bij de Rooyse Wissel behandelen en verplegen we patiënten met ernstige psychiatrische problematieken. Dat doen we op basis van wederzijds vertrouwen. We hanteren een open manier van werken die ertoe bijdraagt dat patiënten op een veilige en verantwoorde manier kunnen terugkeren in de samenleving. Daarbij kiezen we niet altijd voor de gebaande paden, maar tonen we lef op onverwachte momenten. Altijd met respect voor patiënt, medewerker en externe partners. Samen kunnen we ons doel bereiken: een maatschappij die veiliger is.

De Rooyse Wissel is een onderdeel van VIGO.

Solliciteren

Bij ons is geen dag hetzelfde. Wil je samen met ons werken aan het veiliger maken van de maatschappij?


    Wij maken gebruik van cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details