‘Verder kijken dan de klacht’

‘Triage, wondbehandeling, injecties geven, ik doe het allemaal. Als eerstelijns zorgverlener heb ik een breed takenpakket. Ik verleen acute verpleegkundige zorg, maar werk ook met chronisch zieke patiënten. Bijvoorbeeld diabetici of COPD-patiënten. Verder assisteer ik de huisarts, tandarts en fysiotherapeut, overleg ik met de arts over de diagnostiek en fungeer ik als zorgcoördinator in het behandelproces. Als verpleegkundige bij de Rooyse Wissel vervul je kortom een echte allround functie.

Ik werk in een klein team van zeven verpleegkundigen. Wat ons bindt, is de passie voor ons werk. Onze doelgroep is anders dan een niet-forensische doelgroep. Onze patiënten zijn mensen met complexe psychische problemen. Een grote groep patiënten heeft bovendien een licht verstandelijke beperking. Vaak uiten zij hun klachten anders. De uitdaging is verder te kijken dan de klacht. Heldere communicatie met de patiënt is essentieel, we moeten zien te achterhalen wat er werkelijk aan de hand is. Daarom is het belangrijk om een volledig beeld van een patiënt te hebben. Dat krijgen we door veel contact te hebben met de sociotherapeuten op de afdeling.

Ik werk in een klein team van zeven verpleegkundigen. Wat ons bindt, is de passie voor ons werk

Ahmed

Wat mijn werk hier zo fijn maakt, is de verantwoordelijkheid die ik draag en de vrijheid die wij als team krijgen om onze zorgverlening, waar mogelijk, naar eigen inzicht vorm te geven. Ook het werken in een divers team maakt het werk interessant. Ieder hebben we onze eigen kwaliteiten en specialisaties. We leren iedere dag van elkaar.’

Lees ook


Werken bij | Collega's aan het woord

De dag van Devad

Werken bij | Collega's aan het woord

De dag van Rocco

Wij maken gebruik van cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details