Manager HRM | 32 – 36 uur | Venray

Venray

wo

32 - 36

4.381 - 5.734

Solliciteren

Rooyse Wissel

Bij Rooyse Wissel worden patiënten met ernstige psychiatrische problematieken behandeld en verpleegd. Dat gebeurt op basis van wederzijds vertrouwen. Met een open manier van werken die ertoe bijdraagt dat patiënten op een veilige en verantwoorde manier terug kunnen keren in de samenleving. Daarbij kiezen ze niet altijd voor de gebaande paden, maar tonen ze lef op onverwachte momenten. Altijd met respect voor patiënt, medewerker en externe partners. Samen hun doel bereiken: een maatschappij die veiliger is. Jij. Wij. De maatschappij.

Als aanbieder van forensische zorg bedient Rooyse Wissel de hele forensische keten. Van klinisch behandelen, ambulant behandelen tot begeleid wonen. Doel is de maatschappij veiliger te maken. Behandelen als het moet en voorkomen als het kan. Patiënten worden nooit opgegeven. Zijn of haar mogelijkheden zijn bepalend, niet het delict.

Voor Rooyse Wissel zijn wij op zoek naar een

Manager HRM (32-36 uur)
energiek, bouwen, innoveren, optimaliseren, coachen

Doel van de functie:

De Manager HRM is verantwoordelijk voor het strategisch advies omtrent de ontwikkeling, uitvoering en evaluatie van kwalitatief hoogwaardig en toetsbaar HR Beleid gebaseerd op de visie voor de doorontwikkeling van HRM. Je coacht en stuurt de medewerkers aan om proactief en klantgericht advies te geven. Je stimuleert de inzet van innovaties die ertoe leiden dat de zorgverlening, behandelingen en bedrijfsvoering optimaal kunnen functioneren.

Jouw functie:  

Als Manager HRM geef je leiding aan een afdeling met ongeveer 22 medewerkers. De HR afdeling bestaat uit de volgende onderdelen: HR Adviseurs, HR administratie, Salarisadministratie, Recruitment, ARBO, Planning & Roostering, Opleidingen en Personeelsbegeleiding. De afdeling bevindt zich in een groeifase. De ambities zijn groot en de verwachtingen vanuit de organisatie zijn hoog.

  • Als Manager HRM onderschrijf je de HR visie. Je bent verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van het afdelingsbeleid. Je adviseert over de strategische inrichting van de organisatie en laat de HR speerpunten aansluiten bij de koers van Rooyse Wissel;
  • Je coacht, ontwikkelt en motiveert het team HRM zodanig dat er een werk- en ontwikkelklimaat bestaat waarin de afdelingsdoelstellingen kunnen worden gerealiseerd;
  • Als integraal manager realiseer je een efficiënte en effectieve bedrijfsvoering binnen jouw stafafdeling. Je bewaakt de budgetten en het realiseren van gestelde doelen en resultaten;
  • Samen met jouw HR team kijk je kritisch naar processen, procedures, de inzet van middelen en de mate waarin ze bijdragen aan s succesvol zijn.
  • Je volgt ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en innoveert daar waar wenselijk;
  • Je maakt deel uit van of geeft vanuit jouw vakgebied leiding aan strategische projecten;
  • Je adviseert de directie bij het overleg met de ondernemingsraad en de vakbonden;
  • Je bent gesprekspartner van de directie en adviseert hen aangaande rechtspositionele, arbeidsrechtelijke, culturele en organisatievraagstukken;
  • In een ambitieuze omgeving weet je de rust te bewaren en prioriteiten te stellen;
  • Je neemt deel aan en onderhoudt (externe) netwerkcontacten die van belang zijn voor de invulling van je functie en zorgt er ook voor dat je eigen ontwikkeling in de pas blijft lopen met de ontwikkelingen in je vakgebied.
Wat vraagt Rooyse Wissel van jou?

Allereerst zoeken we een energieke persoonlijkheid met een goed gevulde rugzak aan HR kennis en ervaring. Het HR vakgebied kent voor jou nauwelijks nog verrassingen en je bent dan ook breed onderlegd en bekend met HR casuïstiek. Je beschikt over strategische denkkracht maar zeer zeker over tactische vaardigheden die de bijdrage vanuit HRM doet toenemen. Bouwen, ontwikkelen en het initiëren en leiden van projecten geven je energie. Verder herken je je in de kernwaarden van Rooyse Wissel: betrouwbaar, open, samen en lef. Je beschikt over overtuigingskracht en bent een stevige gesprekspartner.

Je beschikt over een afgeronde HRM opleiding op master niveau en bij voorkeur aangevuld met een managementopleiding. Je beschikt over leidinggevende kwaliteiten en ervaring die je verder wilt ontwikkelen. Relevante werkervaring heb je opgedaan in organisaties waar je nauw betrokken bent geweest bij het vormgeven van eigentijdse HR processen, procedures en beleid. Het is geen must dat je in de zorg werkzaam bent geweest maar je snapt wel de rol en positie van Rooyse Wissel in de maatschappij.

Wat biedt Rooyse Wissel?

Een verantwoordelijke positie van een afdeling HRM met een duidelijke meerwaarde voor de organisatie. En jij krijgt de ruimte om die meerwaarde te doen toenemen. Je bent lid van het MT en rapporteert aan de Algemeen Directeur. De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig de CAO GGZ, FWG 65. In de loop van 2023 groeit het bruto maandsalaris fasegewijs naar max. € 5.965. Verder kent de CAO een vaste 13e maand. Daarnaast biedt de Rooyse Wissel een forensische bonus en een prima reiskostenvergoeding. Persoonlijke en professionele groei worden gestimuleerd en financieel ondersteund. Én je komt te werken in een gezonde werkomgeving die binnen en buiten rookvrij is.    

Interesse?

Limbourg & Partners verzorgt voor Rooyse Wissel de Werving & Selectie van deze procedure. Voor meer informatie over de positie en de procedure kun je contact opnemen met Marnix Postma (Managing Consultant), 06-3322 5618. Wil je direct reageren dan zien we jouw CV met een korte motivatie graag tegemoet. Kandidaten worden verzocht om voor vrijdag 03 maart reageren via deze link.

Rooyse Wissel maakt deel uit van de Vigo Groep, een toonaangevende organisatie in jeugdzorg, forensische zorg en ggz.

De Rooyse Wissel. Jij. Wij. De maatschappij.

Bij de Rooyse Wissel behandelen en verplegen we patiënten met ernstige psychiatrische problematieken. Dat doen we op basis van wederzijds vertrouwen. We hanteren een open manier van werken die ertoe bijdraagt dat patiënten op een veilige en verantwoorde manier kunnen terugkeren in de samenleving. Daarbij kiezen we niet altijd voor de gebaande paden, maar tonen we lef op onverwachte momenten. Altijd met respect voor patiënt, medewerker en externe partners. Samen kunnen we ons doel bereiken: een maatschappij die veiliger is.

De Rooyse Wissel is een onderdeel van VIGO.

Solliciteren

Bij ons is geen dag hetzelfde. Wil je samen met ons werken aan het veiliger maken van de maatschappij?