Wat bedoeld wordt, is niet altijd wat er gezegd wordt
Als aanbieder van forensische zorg, bieden we zorg aan patiënten met ernstige psychiatrische problematieken. Als aanbieder van forensische zorg, bedienen wij bijna de hele forensische keten. Van klinisch behandelen, ambulant behandelen tot begeleid wonen. Voor het onderdeel Wonen & Begeleiden zijn we voor onze pre-resocialisatieafdeling op zoek naar HBO begeleiders.
√ Heb jij een hbo-diploma Social Work of Verpleegkunde?
√ Wil jij patiënten ondersteunen bij resocialisatie?
Voor het onderdeel Wonen & Begeleiden zoeken wij, jou als:
Forensisch begeleider
Pre-resocialisatie (HBO)
32 – 36 uur
Je gaat onderdeel uitmaken van het cluster Wonen & Begeleiden. Zij houden zich bezig met het bieden van een veilige, tijdelijke plek om te wonen, in combinatie met professionele woonbegeleiding voor cliënten met een (forensisch) psychiatrische of psychosociale problematiek die risicovol gedrag vertonen of vertoond hebben en (tijdelijk) niet meer over een eigen woonruimte beschikken. Deze patiënten hebben baat bij een tijdelijke woonvoorziening waarbij zij, rekening houdend met hun mogelijkheden, beperkingen en risicogedrag, begeleid worden naar een zo groot mogelijke mate van zelfstandig functioneren in de maatschappij.
Binnen de pre-resocialisatieafdeling verblijven in totaal 23 patiënten waar je samen met je collega’s aan de begeleiding van patiënten werkt, die zich in de laatste fase van hun klinische behandeling bevinden. Patiënten hebben minimaal een onbegeleid verlofkader en werken en doen onder andere hun boodschappen buiten de kliniek.
Dat doen we op basis van wederzijds vertrouwen. We hanteren een open manier van werken die ertoe bijdraagt dat patiënten op een veilige en verantwoorde manier terug kunnen keren in de samenleving. Daarbij kiezen we niet altijd voor de gebaande paden, maar tonen we lef op onverwachte momenten. Altijd met respect voor patiënt, medewerker en externe partners. Ons doel is de maatschappij veiliger te maken. Daar leven we immers zelf ook in.
Wil je liever werken met een andere doelgroep? Neem dan contact met ons op via solliciteren@derooysewissel.nl
Wat ga je doen?
Binnen het onderdeel Wonen en Begeleiden, verblijven patiënten in de laatste fase van hun klinische behandeling. Dat betekent dat patiënten steeds meer vrijheden hebben en buiten de kliniek kunnen werken, boodschappen doen of vrijetijdsbesteding kunnen genieten.
Als begeleider bereid je de patiënten voor op deze volgende stap in de behandeling. Samen maken jullie plannen voor het verblijf buiten de kliniek. Het doel daarbij is om steeds weer een stapje verder los te komen van de regels en het toezicht van de kliniek. Je probeert samen met de patiënt op zoek te gaan naar zoveel mogelijk zelfstandigheid binnen de beperkingen die een behandeling in de forensische zorg met zich meebrengt.
Samen met je collega’s draag jij zorg voor onderdelen van het behandelplan in samenwerking met het multidisciplinaire behandelteam. Je draagt bij aan een veiligere samenleving door met verschillende disciplines te voorkomen dat een patiënt terugvalt in onveilig gedrag. Het doel is om de patiënt in fases terug te laten keren in de maatschappij.
Tijdens je dienst creëer je samen met je collega’s een klimaat waarbinnen optimale behandeling, begeleiding en beveiliging kan plaatsvinden. Je waarborgt de veiligheid, observeert en rapporteert methodisch je bevindingen in relatie tot de problematiek en begeleid patiënten bij het oefenen van uiteenlopende vaardigheden op het gebied van algemene dagelijkse levensbehoefte. Naast het werken op de groep ben je persoonlijk begeleider van één of meer patiënten.
Wil je meer weten over het werken in bij de Rooyse Wissel? Bekijk dan de documentaire “TBS: Aan de andere kant” op NPO Start.
Wat bieden we jou?
De Rooyse Wissel is dé aanbieder van forensische zorg in Limburg en delen van Noord-Brabant.
Kom jij werken in onze bijzondere en uitdagende wereld?
Dit kun je van ons verwachten;
- Patiënten zijn verdeeld over twee locaties, waardoor je afwisselend werkt beide locaties, allemaal op het terrein van de Rooyse Wissel in Oostrum.
- We bieden je een salaris afhankelijk van ervaring volgens CAO GGZ, Schaal 50 per 1 december 2024 tussen €3.346,- en €4.434,- bruto per maand bij 36 uur.
- Elk jaar start je met 166 vakantie-uren en 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget per jaar bij 36 uur. In overleg met je collega’s maak je afspraken over het plannen van vakanties, lange vrije weekenden en andere vrije dagen.
- In november ontvang je een forensische bonus met een mooie opbouw regeling. Daarnaast ontvang je een onregelmatigheidstoeslag en aan het einde van het jaar ook nog een eindejaarsuitkering!
- We investeren in het welzijn van onze medewerkers daarom bieden we je een jaarlijks een balansbudget wat je vrij mag besteden aan bijvoorbeeld een opleiding, aankoop van extra verlofuren of laten uitkeren als bruto loon, zodat je er zelf iets leuks mee kan doen.
- Wederzijds vertrouwen vinden we belangrijk daarom gaan we graag een langdurig dienstverband met je aan voor minimaal 32 uur en maximaal 36 uur, aan jou de keuze!
Al onze arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO GGZ.
Wat neem je mee?
Sociotherapeut zijn vraagt van je dat je afspraak betrouwbaar bent, beschikt over professionele integriteit en dat goed je eigen grenzen kunnen bewaken en deze ook kunnen uitspreken. Ook weet je risico’s in te schatten, zo nodig maatregelen te nemen en kun je goed reflecteren op je eigen handelen. Verder beschik jij over:
- Afgeronde hbo opleiding in de hulpverlenging (zoals social work, verpleegkunde of SPH) Heb je een andere studieachtergrond met relevante werkervaring? Ook dan maken we graag me je kennis.
- Ervaring in de (forensische) psychiatrie is mooi meegenomen, maar belangrijker nog is observatievermogen, reflectievermogen en het bewust kunnen omgaan met afstand en nabijheid
- Bereidheid om te werken in onregelmatige diensten, nachtdiensten zijn niet van toepassing in deze functie.
Voor iedereen die bij ons komt werken vragen wij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan. Voor sommige functies is een VOG-P nodig. Wil je daar meer over weten klik dan hier.
Solliciteer!
Doe dit via deze pagina of stuur een mail met je cv naar solliciteren@derooysewissel.nl. We ontvangen je sollicitatie graag vóór vrijdag 13 december. De gesprekken vinden plaats op dinsdag 17 december.
Meer weten?
Natuurlijk kun je ons ook bereiken voor vragen of een vrijblijvende kennismaking. stuur een mail of bel ons op 088-3720000. Je kunt vragen naar Aranea Bosch (Afdelingshoofd pre-resocialisatie).
Wil je alvast een betere indruk krijgen van hoe wij werken en waar wij voor staan? Lees meer op onze website onder het kopje Wonen en Begeleiden of bekijk de video https://www.youtube.com/watch?v=pQJc0i1w4r0
Wil je alvast een kijkje nemen achter de hoge hekken? Kijk dan naar de Documentaire: “TBS: aan de andere kant” op NPO Start.
De Rooyse Wissel. Jij. Wij. De maatschappij.
Bij de Rooyse Wissel behandelen en verplegen we cliënten met ernstige psychiatrische problematieken. Dat doen we op basis van wederzijds vertrouwen. We hanteren een open manier van werken die ertoe bijdraagt dat cliënten op een veilige en verantwoorde manier kunnen terugkeren in de samenleving. Daarbij kiezen we niet altijd voor de gebaande paden, maar tonen we lef op onverwachte momenten. Altijd met respect voor cliënt, medewerker en externe partners. Samen kunnen we ons doel bereiken: een maatschappij die veiliger is.
Rooyse Wissel is een onderdeel van VIGO