Senior adviseur opleiden & ontwikkelen

Venray

hbo

28- 36

4.108- 5.335

Solliciteren

Een veiligere samenleving begint soms al op kantoor

Als Senior adviseur opleiden & ontwikkelen heb je hier rechtstreeks invloed op bij de Rooyse Wissel! Wil jij een directe bijdrage leveren aan een leer- en ontwikkelomgeving die onze medewerkers uitdaagt om te groeien? Wil jij een bijdrage leveren aan de innovatie die we willen realiseren? Sta jij voor het verhogen van de deskundigheid van mensen om de kracht en kwaliteit van onze zorg te laten groeien? Dan moet je vooral verder lezen!

Voor onze afdeling HRM zoeken wij een:

Senior adviseur opleiden & ontwikkelen
28- 36 uur

Als Senior adviseur opleiden & ontwikkelen maak je deel uit van de afdeling HRM en sta je samen met het team Opleidingen, bestaande uit 6 collega’s, voor een paar hele mooie uitdagingen. De hele afdeling bestaat uit 20 collega’s, die vanuit diverse specialismen zorgen voor het ontwikkelen, onderhouden en uitdragen van het HR-beleid, waaronder HR advies, Opleidingen, Recruitment, Personeelsplanning, HR- en Salarisadministratie, Arbo en Personeelsbegeleiding. De afdeling wordt aangestuurd door een Manager HRM.

Wil je alvast kennismaken met een van je collega’s binnen het team HRM? Lees dan hier de dag van John als salarisadministrateur.

Wat ga je doen en wat zijn de uitdagingen?

Natuurlijk speel je een belangrijke rol als sparringpartner op het vlak van opleiden en ontwikkelen op strategisch en tactisch vlak. Niet alleen samen met de manager HRM, maar ook met en naar de  directie, management en medewerkers. Jij krijgt een grote invloed en verantwoordelijkheid in het mede bepalen van de visie op leren en ontwikkelen die we binnen de Rooyse Wissel vorm en inhoud willen gaan geven de komende jaren.

Individuele adviezen over leren en ontwikkelen gaan hand in hand met nieuw op te zetten programma’s die gewenste organisatieontwikkelingen ondersteunen. Deskundigheids- en kwaliteitsbevordering is elke dag wel ergens onderdeel van je agenda en ook het ontwikkelen van ons nieuwe opleidingscentrum tot een echte Academie is onderdeel van je dagelijkse werk. Alle facetten van een adviserende en soms ook wel uitvoerende opleidingsadviesfunctie zullen voorkomen in deze rol. Je zult je collega’s van het team Opleidingen en HR hard nodig hebben om met elkaar dit te realiseren. De coördinatie van het team Opleidingen en diens werkzaamheden komt voor een belangrijk deel bij jou te liggen. Hierbij vertrouwt  de manager HRM volledig  op jouw inhoudelijke ervaring en expertise.

In deze veelzijdige functie probeer je elke dag opnieuw onze medewerkers in staat te stellen om het beste uit zichzelf te halen door continu te leren en te ontwikkelen. Onderwerpen als opleidingsbeleid en -begroting, deskundigheidsbevordering, in- en externe contacten met trainers, opleidingsinstituten en docenten en subsidiestromen zijn voor jou geen onbekend terrein. Ook speel jij een voorname rol in organisatie brede projecten vanuit jouw vakgebied en deskundigheid. Het werkterrein van het team Opleidingen strekt zich uit over alle opleidingen en ontwikkeltrajecten binnen de Rooyse Wissel. Van sociotherapeuten tot verpleegkundigen, maar ook van (verpleegkundig) specialisten en behandelaren. Dit maakt de wereld van opleiden en ontwikkelen ook zo boeiend bij ons.

Wat bieden we jou?

Bij ons maken niet alleen de patiënten stappen, maar investeren we ook graag in jou. De Rooyse Wissel investeert namelijk in jouw persoonlijke ontwikkeling en biedt volop trainingen en opleidingsmogelijkheden.

Daarnaast bieden wij:

  • Salaris afhankelijk van ervaring volgens cao GGZ, schaal 60, tussen € 4.108,- en € 5.335,- bruto per maand bij 36 uur
  • Een jaarcontract met de intentie om dat op termijn om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd
  • Jaarlijks een forensische bonus met een mooie opbouw regeling en daarnaast nog een eindejaarsuitkering
  • Een reiskostenvergoeding van €0,21 per kilometer, tot een maximum van 120 kilometer per dag
  • Jaarlijks een balansbudget van €500,- bruto bij een fulltime dienst verband (36 uur), wat je kunt besteden aan inzet voor opleiding en ontwikkeling, aankoop van extra verlofuren of laten uitkeren als bruto loon
  • Jaarlijks een teamuitje, want medewerkers die op elkaar kunnen bouwen en vertrouwen en waar veiligheid voorop staat vinden we belangrijk
Wat neem je mee?

Om deze rol goed uitvoering te kunnen geven heb je wel wat bagage nodig. Dit begint bij een relevante afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur opleidingskunde of gelijkwaardig, aangevuld met meerdere jaren relevante werkervaring. Of je bent academisch geschoold op het vlak van Learning & Development en hebt enkele jaren relevante werkervaring bij voorkeur in de zorg. Natuurlijk is je kennis van wet- en regelgeving op het gebied van opleiden, leren en ontwikkelen op orde. Heb je ook kennis van de diverse subsidiemogelijkheden binnen opleidingsland? Dan heb je zeker een streepje voor.

Je bent een doorzetter en zoekt continu naar het antwoord op de vragen “Hoe wel?” of “Hoe beter?”. Jouw communicatieve vaardigheden worden door anderen erkent en jij bent als geen ander in staat om te schakelen op verschillende niveaus, kortom je bent organisatie sensitief. Jouw team voelt je enthousiasme en drive en haalt daaruit hun motivatie en inzet om met jou samen iets moois neer te zetten.

Solliciteer!

Doe dit via deze pagina of stuur een mail met je (korte) motivatiebrief en cv naar solliciteren@derooysewissel.nl

Meer weten?

Als je vragen hebt kun je contact opnemen met Joris Berk (manager HRM) via telefoonnummer 088 – 372 00 00 of via 06-53739922.

Wil je alvast een betere indruk krijgen van hoe wij werken en waar wij voor staan? Bekijk dan zeker ook de bedrijfsfilm op onze website en beluister onze podcast ‘tbs’ via Spotify of NPO 1.

De Rooyse Wissel. Jij. Wij. De maatschappij.

Bij de Rooyse Wissel behandelen en verplegen we patiënten met ernstige psychiatrische problematieken. Dat doen we op basis van wederzijds vertrouwen. We hanteren een open manier van werken die ertoe bijdraagt dat patiënten op een veilige en verantwoorde manier kunnen terugkeren in de samenleving. Daarbij kiezen we niet altijd voor de gebaande paden, maar tonen we lef op onverwachte momenten. Altijd met respect voor patiënt, medewerker en externe partners. Samen kunnen we ons doel bereiken: een maatschappij die veiliger is.

De Rooyse Wissel is een onderdeel van VIGO.

Solliciteren

Bij ons is geen dag hetzelfde. Wil je samen met ons werken aan het veiliger maken van de maatschappij?


    Wij maken gebruik van cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details