Sociotherapeut of verpleegkundige intensieve zorgafdeling | 24 – 36 uur | Venray

Venray

hbo

24 - 36

3.218 - 4.263

Solliciteren

Kunnen werken op de toppen van je kunnen

Als sociotherapeut of verpleegkundige op de intensieve zorgafdeling ben jij dé stabiele basis van de patiënt. Je werkt samen met je collega’s aan de behandel-, gezondheids- en veiligheidsdoelstellingen van patiënten waarbij gebleken is dat zij zich moeilijk staande kunnen houden binnen een reguliere gesloten behandelafdeling.

√ Wil jij werken met een patiëntengroep die intensieve begeleiding vraagt?

√ Kun jij je staande houden in spanningsvolle en stressvolle situaties?  

Dan maken wij graag met jou kennis!

Sociotherapeut of verpleegkundige intensieve zorgafdeling
24 – 36 uur

Binnen de muren van de kliniek zijn ruim 180 tbs-patiënten opgenomen, verdeeld over 11 behandelafdelingen, een FHIC, een intensieve zorgafdeling en een perspectiefafdeling. Samen met jou werken we er aan om recidive te verminderen en daarmee de maatschappij veiliger te maken. Daar leven we immers zelf ook in. Jouw werkplek wordt de intensieve zorgafdeling waar maximaal 16 patiënten  zijn opgenomen, verdeeld over 2 afdelingen. Op deze afdeling is zowel plek voor tbs-patiënten als Wvggz-patiënten. De patiënten op deze afdeling hebben een forse persoonlijkheidsproblematiek met hoge mate van psychopathie. Samen met je collega’s draag jij zorg voor onderdelen van het behandelplan in samenwerking met het multidisciplinaire behandelteam.

Wat ga je doen?

Als sociotherapeut of verpleegkundige begeleid en ondersteun je de behandeling van de patiënten binnen de intensieve zorgafdeling. Op deze afdeling verblijven patiënten waarbij gebleken is dat ze zich moeilijk staande kunnen houden binnen een reguliere behandelafdeling. Je komt te werken met een patiëntengroep die intensieve begeleiding vragen en dus ook een intensief appèl op je doen.

Op de intensieve zorgafdeling wordt binnen de behandeling nadrukkelijk stilgestaan bij wat de patiënt nog wel kan. Er is aandacht voor het ontwikkelen van vaardigheden voor “het leven van alle dag” en het terugdringen van risicovol gedrag. Tijdens een dienst creëer je samen met je collega’s een klimaat waarbinnen optimale behandeling, begeleiding en beveiliging kan plaatsvinden. Je waarborgt de veiligheid, observeert en rapporteert methodisch je bevindingen in relatie tot de problematiek. Daarnaast creëer je een sfeer op de afdeling waarin de patiënt optimaal leert, zich ontwikkeld en zijn welzijn verbeterd. Naast het werken op de groep ben je persoonlijk begeleider van één of meer patiënten. Als verpleegkundige ben jij op de afdeling het aanspreekpunt op het gebied van somatische zorg en medicijngebruik.

Wil je alvast kennis maken met een van je collega’s binnen sociotherapie? Lees of luister dan de dag van Rustam als sociotherapeut.

Wat bieden we jou?

Bij ons maken niet alleen de patiënten stappen, maar jij ook!

De Rooyse Wissel investeert namelijk in jouw persoonlijke ontwikkeling en biedt volop trainingen en opleidingsmogelijkheden. Met ons online leerplein heb jij bijvoorbeeld de keuze uit meer dan 100 modules.

Daarnaast bieden wij

 • Een dienstverband van 24 tot 36 uur per week. Minder uren is bespreekbaar bij forensische ervaring. Graag gaan wij een langdurig dienstverband met je aan
 • Salaris afhankelijk van ervaring volgens CAO GGZ, schaal 50 tussen €3.218,- en €4.263,- bruto per maand bij 36 uur
 • 166 vakantie-uren en 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget per jaar bij 36 uur. De verlofuren kunnen worden gespaard of opgenomen
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals jaarlijks een forensische bonus met een mooie opbouw regeling, een onregelmatigheidstoeslag en daarnaast nog een eindejaarsuitkering
 • Een reiskostenvergoeding van €0,21 per kilometer, tot een maximum van 120 kilometer per dag
 • Jaarlijks een balansbudget van €500,- bruto bij een fulltime dienst verband (36 uur), wat je kunt besteden aan inzet voor opleiding en ontwikkeling, aankoop van extra verlofuren of laten uitkeren als bruto loon
 • Jaarlijks een teamuitje, want medewerkers die op elkaar kunnen bouwen en vertrouwen en waar veiligheid voorop staat vinden we belangrijk
 • Werk in een organisatie die nooit stilstaat, vooruitstrevend is en doorgroeimogelijkheden biedt
 • Alle arbeidsvoorwaarden vind je hier en zijn conform CAO GGZ
Wat neem je mee?

Sociotherapeut of verpleegkundige zijn op de intensieve zorgafdeling vraagt van je dat je oog en oor hebt voor de patiënt en tegelijkertijd vraagt dit ook om begrenzing. Het vinden van een goed evenwicht hierin is belangrijk. Invoelend vermogen, afspraak betrouwbaar zijn, professionele integriteit en goed je eigen grenzen kunnen bewaken en deze ook kunnen uitspreken zijn essentiële competenties. Verder beschik jij over:

 • Een afgeronde hbo opleiding in de hulpverlenging (zoals social work, SPH, pedagogiek, toegepaste psychologie of verpleegkunde). Heb jij een mbo niveau 4 diploma in de hulpverlening? Ook dan zien wij graag jouw sollicitatie tegemoet
 • Ervaring in bijvoorbeeld de GGZ, forensische psychiatrie, gehandicaptenzorg, jeugdzorg of ziekenhuis
 • Bereidheid om te werken in onregelmatige diensten, eens in de paar maanden nachtdienst te draaien en de Bhv-cursus te volgen
 • Je weet risico’s in te schatten, zo nodig maatregelen te nemen en je kunt goed reflecteren op je eigen handelen

Voor iedereen die bij ons komt werken vragen wij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan. Voor sommige functies is een VOG-P nodig. Wil je daar meer over weten klik dan hier.

Solliciteer!

Doe dit via deze pagina of stuur een mail met je cv naar solliciteren@derooysewissel.nl

Benieuwd naar het werken als sociotherapeut of verpleegkundige in de forensische zorg? Maar is solliciteren nog een stap te ver? Kom laagdrempelig kennismaken met het werk, collega’s en patiënten tijdens onze Meet & Greet. Meer over de Meet & Greet en het aanmelden lees je hier.

Natuurlijk kun je ons ook bereiken voor vragen of een vrijblijvende kennismaking. stuur een mail of bel ons op 088-3720000. Je kunt vragen naar Michelle Franssen of Jacqueline Janssen (recruiters).

Wil je alvast een betere indruk krijgen van hoe wij werken en waar wij voor staan? Bekijk dan zeker ook de bedrijfsfilm op onze website en beluister onze podcast ‘tbs’ via Spotify of NPO 1.

De Rooyse Wissel. Jij. Wij. De maatschappij.

Bij de Rooyse Wissel behandelen en verplegen we patiënten met ernstige psychiatrische problematieken. Dat doen we op basis van wederzijds vertrouwen. We hanteren een open manier van werken die ertoe bijdraagt dat patiënten op een veilige en verantwoorde manier kunnen terugkeren in de samenleving. Daarbij kiezen we niet altijd voor de gebaande paden, maar tonen we lef op onverwachte momenten. Altijd met respect voor patiënt, medewerker en externe partners. Samen kunnen we ons doel bereiken: een maatschappij die veiliger is.

De Rooyse Wissel is een onderdeel van VIGO.

Solliciteren

Bij ons is geen dag hetzelfde. Wil je samen met ons werken aan het veiliger maken van de maatschappij?


  Wij maken gebruik van cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

  Details