Sociotherapeut of verpleegkundige Forensisch Psychiatrische Kliniek (FPK) | 24 – 36 uur | Venray

Venray

mbo - hbo

28- 36

2.870- 4.263

Solliciteren

De mens achter de patiënt zien

Als sociotherapeut of verpleegkundige op de Forensische Psychiatrische Kliniek (FPK) beteken je veel in de kortdurende behandeling van patiënten met een complexe psychiatrische en / of ontwikkelingsstoornis. Je houdt daarbij de structuur en veiligheid nauw in de gaten.

√ Kun jij goed omgaan met verschillende problematieken / ziektebeelden binnen de groepsdynamiek?

√ Kun jij goed samenwerken in een multidisciplinair team?

Dan maken wij graag kennis met jou voor de rol van:

Sociotherapeut of verpleegkundige Forensisch Psychiatrische Kliniek (FPK)
28 – 36 uur

Jouw werkplek wordt de FPK die inmiddels goed en wel gevestigd is in het prachtige nieuwe gebouw, achter op ons terrein. Afdeling Karnak behandelt patiënten op beveiligingsniveau 3. De afdeling is gericht op het bieden van structuur en intensieve zorg in een kleinschalig behandelklimaat. Op deze afdeling verblijven patiënten met verschillende problematieken / ziektebeelden. De gemiddelde behandelduur bedraagt hier 9 tot 12 maanden, waardoor er veel dynamiek en afwisseling ontstaat in het dagelijkse werk. Samen met jou werken we er aan om recidive te verminderen en daarmee de maatschappij veiliger te maken. Daar leven we immers zelf ook in.

Wat ga je als sociotherapeut doen?

Op de FPK wordt op methodische wijze een lerend en steunend woon– en leefklimaat gecreëerd waarbinnen optimale behandeling, begeleiding en beveiliging kan plaatsvinden. Je waarborgt de veiligheid, observeert en rapporteert methodisch je bevindingen in relatie tot de problematiek en begeleid patiënten bij het oefenen van uiteenlopende vaardigheden op het gebied van algemene dagelijkse levensbehoefte.

Je stimuleert patiënten om initiatief te nemen, zelfinzicht te vergroten en vertrouwen op te bouwen. Naast het werken op de groep ben je persoonlijk begeleider van één of meer patiënten. Als verpleegkundige ben jij op de afdeling het aanspreekpunt op het gebied van somatische zorg en medicijngebruik.

Samen met het multidisciplinaire behandelteam draag je zorg voor onderdelen van het behandelplan.

Wil je alvast kennis maken met een van je FPK collega’s? Lees dan de dag van Erwin als sociotherapeut.

Wat bieden we jou?

Bij ons maken niet alleen de patiënten stappen, maar jij ook!
De Rooyse Wissel investeert namelijk in jouw persoonlijke ontwikkeling en biedt volop trainingen en opleidingsmogelijkheden. Met ons online leerplein heb jij bijvoorbeeld de keuze uit meer dan 100 modules.
Daarnaast bieden wij

 • Een dienstverband van 28 tot 36 uur per week. Minder uren is bespreekbaar bij forensische ervaring. Graag gaan wij een langdurig dienstverband met je aan
 • Salaris afhankelijk van ervaring volgens CAO GGZ, mbo: schaal 45 tussen €2.870,- en €3.863,- bruto per maand bij 36 uur. hbo: Schaal 50 tussen €3.218,- en €4.263,- bruto per maand bij 36 uur
 • 166 vakantie-uren en 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget per jaar bij 36 uur. De verlofuren kunnen worden gespaard of opgenomen
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals jaarlijks een forensische bonus met een mooie opbouw regeling, een onregelmatigheidstoeslag en daarnaast nog een eindejaarsuitkering
 • Jaarlijks een balansbudget van €500,- bruto bij een fulltime dienst verband (36 uur), wat je kunt besteden aan inzet voor opleiding en ontwikkeling, aankoop van extra verlofuren of laten uitkeren als bruto loon
 • Werk in een organisatie die nooit stilstaat, vooruitstrevend is en doorgroeimogelijkheden biedt

Alle arbeidsvoorwaarden vind je hier en zijn conform CAO GGZ

Wat neem je mee?

Sociotherapeut of verpleegkundige zijn op de FPK vraagt van je dat je afspraak betrouwbaar bent, beschikt over professionele integriteit en dat goed je eigen grenzen kunnen bewaken en deze ook kunnen uitspreken. Ook weet je risico’s in te schatten, zo nodig maatregelen te nemen en kun je goed reflecteren op je eigen handelen.

Verder beschik jij over:

 • Afgeronde mbo of hbo opleiding in de hulpverlenging (zoals social work, verpleegkunde, maatschappelijke zorg of SPH) Heb je een andere studieachtergrond met relevante werkervaring? Ook dan maken we graag me je kennis.
 • Bij voorkeur ervaring in bijvoorbeeld de GGZ, forensische psychiatrie, gehandicaptenzorg, jeugdzorg of het ziekenhuis
 • Bereidheid om te werken in onregelmatige diensten en eens in de paar maanden nachtdienst te draaien

Voor iedereen die bij ons komt werken vragen wij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan. Voor sommige functies is een VOG-P nodig. Wil je daar meer over weten klik dan hier.

Solliciteer!

Doe dit via deze pagina of stuur een mail met je motivatiebrief en cv naar solliciteren@derooysewissel.nl

Benieuwd naar het werken als sociotherapeut in de forensische zorg? Maar is solliciteren nog een stap te ver? Kom laagdrempelig kennismaken met het werk, collega’s en patiënten tijdens onze Meet & Greet. Meer over de Meet & Greet en het aanmelden lees je hier.

Natuurlijk kun je ons ook bereiken voor vragen of een vrijblijvende kennismaking. stuur een mail of bel ons op 088-3720000. Je kunt vragen naar Michelle Franssen of Jacqueline Janssen (recruiters).

Wil je alvast een betere indruk krijgen van hoe wij werken en waar wij voor staan? Bekijk dan zeker ook de bedrijfsfilm op onze website en beluister onze podcast ‘tbs’ via Spotify of NPO 1.

De Rooyse Wissel. Jij. Wij. De maatschappij.

Bij de Rooyse Wissel behandelen en verplegen we patiënten met ernstige psychiatrische problematieken. Dat doen we op basis van wederzijds vertrouwen. We hanteren een open manier van werken die ertoe bijdraagt dat patiënten op een veilige en verantwoorde manier kunnen terugkeren in de samenleving. Daarbij kiezen we niet altijd voor de gebaande paden, maar tonen we lef op onverwachte momenten. Altijd met respect voor patiënt, medewerker en externe partners. Samen kunnen we ons doel bereiken: een maatschappij die veiliger is.

De Rooyse Wissel is een onderdeel van VIGO.

Solliciteren

Bij ons is geen dag hetzelfde. Wil je samen met ons werken aan het veiliger maken van de maatschappij?


  Wij maken gebruik van cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

  Details