Sociotherapeut of verpleegkundige | behandelkliniek | Venray

Venray

hbo

28- 36

2.870 - 4.263

Solliciteren

Kunnen werken op de toppen van je kunnen

Als sociotherapeut of verpleegkundige ben jij dé stabiele basis van de patiënt. Je werkt samen met je collega’s aan de behandel-, gezondheids- en veiligheidsdoelstellingen van patiënten met een tbs-maatregel, waarbij het uiteindelijke doel is een veilige terugkeer in de maatschappij, stap vóór stap.

√ Wil jij in een multidisciplinair team samenwerken?

√ Kun jij richting geven aan de gestelde behandeldoelen?

Dan maken wij graag met jou kennis!

Sociotherapeut of verpleegkundige
28- 36 uur

Jouw werkplek wordt een tbs-kliniek waar ruim 180 tbs-patiënten zijn opgenomen, verdeeld over 13 behandelafdelingen. Samen met jou werken we er aan om recidive te verminderen en daarmee de maatschappij veiliger te maken. Daar leven we immers zelf ook in. Tijdens de sollicitatieprocedure wordt bekeken welke afdeling het best passend is voor jou om te starten.

Wil je alvast kennis maken met een van je collega’s binnen sociotherapie? Lees dan de dag van Rustam als sociotherapeut.

Wat ga je doen?

Als sociotherapeut of verpleegkundige begeleid en ondersteun je de behandeling van tbs-patiënten binnen onze behandelafdelingen. Op onze behandelafdelingen verblijven patiënten met een psychische kwetsbaarheid, persoonlijkheidsproblematiek of een licht verstandelijke beperking. Samen met je collega’s draag jij zorg voor onderdelen van het behandelplan in samenwerking met het multidisciplinaire behandelteam. Je draagt bij aan een veiligere samenleving door met verschillende disciplines te voorkomen dat een patiënt terugvalt in onveilig gedrag en daarmee in fases kan terugkeren in de maatschappij.

Tijdens je dienst creëer je samen met je collega’s een klimaat waarbinnen optimale behandeling, begeleiding en beveiliging kan plaatsvinden. Je waarborgt de veiligheid, observeert en rapporteert methodisch je bevindingen in relatie tot de problematiek. Naast het werken op de groep ben je persoonlijk begeleider van één of meer patiënten. Als verpleegkundige ben jij op de behandelafdeling het aanspreekpunt op het gebied van somatische zorg en medicijngebruik.

Wat bieden we jou?

Bij ons maken niet alleen de patiënten stappen, maar jij ook!
De Rooyse Wissel investeert namelijk in jouw persoonlijke ontwikkeling en biedt volop trainingen en opleidingsmogelijkheden. Met ons online leerplein heb jij bijvoorbeeld de keuze uit meer dan 100 modules. Daarnaast ga je trainingen volgen zodat jij onder andere fysiek en mentaal weerbaar bent, verlof kunt gaan begeleiden en medicatie kunt gaan verstrekken.
Daarnaast bieden wij

 • Salaris afhankelijk van ervaring volgens cao GGZ, MBO: schaal 45 tussen €2.870,- en €3.863,- bruto per maand bij 36 uur. HBO: Schaal 50 tussen €3.218,- en €4.263,- bruto per maand bij 36 uur
 • Een dienstverband van 28 tot 36 uur per week. Graag gaan wij een langdurig dienstverband met je aan
 • Jaarlijks een forensische bonus met een mooie opbouw regeling, een onregelmatigheidstoeslag en daarnaast nog een eindejaarsuitkering
 • Een reiskostenvergoeding van €0,21 per kilometer, tot een maximum van 120 kilometer per dag
 • 166 vakantie-uren en 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget per jaar bij 36 uur. De verlofuren kunnen worden gespaard of opgenomen
 • Jaarlijks een balansbudget van €500,- bruto bij een fulltime dienst verband (36 uur), wat je kunt besteden aan inzet voor opleiding en ontwikkeling, aankoop van extra verlofuren of laten uitkeren als bruto loon
 • Jaarlijks een teamuitje, want medewerkers die op elkaar kunnen bouwen en vertrouwen en waar veiligheid voorop staat vinden we belangrijk
 • Werk in een organisatie die nooit stilstaat, vooruitstrevend is en doorgroeimogelijkheden biedt
Wat neem je mee?
 • Afgeronde mbo of hbo opleiding in de hulpverlenging (zoals social work, verpleegkunde, maatschappelijke zorg of SPH)
 • Je hebt bij voorkeur ervaring in bijvoorbeeld de GGZ, forensische psychiatrie, gehandicaptenzorg of jeugdzorg
 • Bereidheid om te werken in onregelmatige diensten, eens in de paar maanden nachtdienst te draaien en de BHV-cursus te volgen
 • Je weet risico’s in te schatten, zo nodig maatregelen te nemen en je kunt goed reflecteren op je eigen handelen

Voor iedereen die bij ons komt werken vragen wij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan. Voor sommige functies is een VOG-P nodig. Wil je daar meer over weten klik dan hier.

Solliciteer!

Doe dit via deze pagina of stuur een mail met je motivatiebrief en cv naar solliciteren@derooysewissel.nl

Wil je eerst eens vrijblijvend kennismaken? Ook dat kan! stuur een mail of bel ons op 088-3720000. Je kunt vragen naar Michelle Franssen of Jacqueline Janssen (recruiters).

Wil je alvast een betere indruk krijgen van hoe wij werken en waar wij voor staan? Bekijk dan zeker ook de bedrijfsfilm op onze website en beluister onze podcast ‘tbs’ via Spotify of NPO 1.

De Rooyse Wissel. Jij. Wij. De maatschappij.

Bij de Rooyse Wissel behandelen en verplegen we patiënten met ernstige psychiatrische problematieken. Dat doen we op basis van wederzijds vertrouwen. We hanteren een open manier van werken die ertoe bijdraagt dat patiënten op een veilige en verantwoorde manier kunnen terugkeren in de samenleving. Daarbij kiezen we niet altijd voor de gebaande paden, maar tonen we lef op onverwachte momenten. Altijd met respect voor patiënt, medewerker en externe partners. Samen kunnen we ons doel bereiken: een maatschappij die veiliger is.

De Rooyse Wissel is een onderdeel van VIGO.

Solliciteren

Bij ons is geen dag hetzelfde. Wil je samen met ons werken aan het veiliger maken van de maatschappij?


  Wij maken gebruik van cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

  Details