De Rooyse Wissel
Nieuws

Winkel voor tweedehands kleding ’t Dakje geopend

Onder belangstelling van zo’n veertig medewerkers en patiënten werd dinsdag 26 maart 't Dakje geopend op het terrein van de Rooyse Wissel. ’t Dakje is een winkel waar patiënten tweedehands kleding kunnen kopen. Een uitkomst voor patiënten die nog geen verlof hebben en dus niet zelf kleding kunnen kopen.

De afgelopen weken is er door medewerkers en patiënten hard gewerkt om de winkelruimte op te knappen en de schappen te vullen. Jimmy Smits (medewerker Tijdsbesteding, Leren en Werken en een van de initiatiefnemers): “Het idee is in slechts drie maanden gerealiseerd. Het is vooral mooi om te zien hoe we dit met z’n allen doen. Iedereen helpt mee en patiënten en medewerkers doen het echt samen. Van het maken van de houten winkelinrichting tot het schilderwerk en van het ontwikkelen van het logo tot het wassen, strijken en zo nodig verstellen van kleding.”

De schappen van ’t Dakje zijn inmiddels goed gevuld. Patiënten kunnen er tweedehands (spijker)broeken, truien, T-shirts, overhemden, riemen, stropdassen en jassen kopen. De opbrengst van de verkoop wordt geïnvesteerd in een gezamenlijke activiteit of een gezamenlijk product voor patiënten.