De Rooyse Wissel

Het Werkhuis

In het Werkhuis kunnen mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring opdoen, training volgen en ondersteuning krijgen om terug te keren op de arbeidsmarkt. Onze cliënten zijn mannen en vrouwen van 18 jaar en ouder. Ze worden aangemeld vanuit de (forensische) psychiatrie, de reclassering, het UWV of de gemeente. In het Werkhuis leren ze wennen aan het werkritme, omgaan met collega’s, opdrachten aannemen en uitvoeren en omgaan met leidinggevenden. Kortom: ze leren er vaardigheden die nodig zijn om (opnieuw) de arbeidsmarkt te betreden. Dat doen ze onder leiding van ervaren vakmensen die als geen ander in staat zijn om cliënten passend werk aan te bieden en te begeleiden.

Na een kennismakingsgesprek en intake krijgen cliënten werk aangeboden dat zoveel als mogelijk past bij hun ervaring, persoonlijke wensen en mogelijkheden. De opdrachten komen veelal van bedrijven in de regio. Cliënten kunnen in het Werkhuis aan de slag met houtbewerking, montage- en verpakkingswerkzaamheden en grafische vormgeving. Ook worden werkzaamheden op externe locaties uitgevoerd, zoals groenonderhoud en schoonmaakwerkzaamheden. Het Werkhuis verzorgt ook detachering van cliënten naar leer- en werktrajecten bij reguliere bedrijven.

Cliënten kunnen van maandag tot en met donderdag van 9.00 uur tot 17.00 uur terecht in het Werkhuis. Het Werkhuis is gevestigd op bedrijventerrein de Hulst in Venray.