Ons aanbod

Onze hulp is kort als het kan, intensief en langdurig als het nodig is. Behandeling vindt plaats op de poli, online of thuis.

Ons aanbod

Onze hulp is kort als het kan, intensief en langdurig als het nodig is. Behandeling vindt plaats op de poli, online of thuis. En varieert van individuele therapie tot groepstherapie. We werken met een team van enthousiaste professionals aan jouw herstel. 

We bieden poliklinische behandeling en behandeling door onze ForFACT-teams. We kunnen kiezen voor één bepaalde behandeling of voor een combinatie van behandelvormen, zoals een combinatie van individuele gesprekken en groepsbehandeling. Een greep uit ons aanbod:

  • Psychologische behandelingen die je helpen om je manier van denken en doen te beïnvloeden (onder meer cognitieve gedragstherapie, schematherapie, psychotherapie, psychomotore therapie)
  • Therapie om te leren omgaan met je psychische problemen
  • Partner- en relatietherapie
  • Behandeling met medicijnen
  • Trainingen in sociale vaardigheden
  • Leefstijltraining met betrekking tot middelengebruik
  • Gesprekken met psychologen, psychiaters en verpleegkundig specialisten GGZ
  • Op termijn: e-health-modules die je online kunt volgen

Ambulant behandelen beschikt over drie gecertificeerde ForFACT-teams. De multidisciplinaire teams helpen cliënten met ernstige, complexe en langdurige problemen. Als je problemen hebt op meerdere gebieden (bijvoorbeeld wonen, werken, financiën) kunnen de behandelaren van de ForFACT-teams je helpen. Ze bezoeken je thuis of op je werk of daar waar je verblijft. Je leert omgaan met de gevolgen van je psychische problemen en krijgt steun en begeleiding om je leven weer op de rails te krijgen. Als het nodig is, intensiveren we onze hulp. Als we merken dat je je leven weer op orde hebt, wordt de hulp minder intensief.

Met ketenpartners in de regio werken we samen op het gebied van klinische crisisopvang, woonvoorzieningen en specialiseerde thuisbegeleiding. 

Gecertificeerd aanbieder ernstige persoonlijkheidsstoornissen

Voor CZ is Rooyse Wissel Ambulant behandelen een geselecteerde aanbieder ernstige persoonlijkheidsstoornissen.

Hoe meld je je aan?

Voor hulp van Ambulant behandelen heb je altijd een schriftelijke verwijzing (een verwijsbrief) nodig van je (huis)arts of reclasseringsmedewerker. In de verwijsbrief staan enkele persoonsgegevens, informatie over je klachten en een vermoeden van een diagnose. Deze informatie hebben wij nodig voor het eerste gesprek (de intake). De verwijsbrief is ook nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding van je zorgverzekeraar.

Waar moet je verwijzing aan voldoen?

Zodra we je verwijzing van de (huis)arts of reclassering binnen hebben, neemt een medewerker van Ambulant behandelen contact met je op.

Je hoeft dus zelf niets te doen.

Wat kost een behandeling?

Of je moet betalen voor je behandeling bij Ambulant behandelen is van een aantal zaken afhankelijk.

Niet tevreden over je behandeling?

Bij de Rooyse Wissel verschuilen we ons nooit. Is er kritiek? Hebben we iets niet goed gedaan? Dan zijn we daar eerlijk en open over. Dat resulteert soms in een pittig gesprek, maar die open houding brengt ons verder. We leren ervan.

MEER WETEN?

Bij de Rooyse Wissel verschuilen we ons nooit. Is er kritiek? Hebben we iets niet goed gedaan? Dan zijn we daar eerlijk en open over. Dat resulteert soms in een pittig gesprek, maar die open houding brengt ons verder. We leren ervan.

Wij maken gebruik van cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details