Dagbesteding

Dagbesteding biedt mensen een waardevolle invulling van de dag. We helpen onze cliënten met het behouden en invullen van hun dagstructuur.

De cliënt komt uit zijn sociaal isolement en ervaart houvast en duidelijkheid binnen een beschermde omgeving. Onder professionele begeleiding leren cliënten doelmatig te werken. Zo helpen we cliënten om hun zelfstandigheid te vergroten en (weer) te ervaren ze waar ze goed in zijn.

We bieden de volgende activiteiten aan:

Onze cliënten zijn mannen en vrouwen van 18 jaar en ouder en komen veelal uit de reguliere dan wel forensische psychiatrie of uit zorgcentra voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij kunnen vier dagen in de week bij ons terecht, van maandag tot en met donderdag tussen 9 en 16.30 uur. Er wordt gewerkt in vier blokken van anderhalf uur.

Eventuele vervolgstappen

In overleg met de activiteitenbegeleiders kijken we steeds wat een cliënt aan kan en waar zijn interesses en vaardigheden liggen. Op basis van alle ervaringen met de cliënt stellen we een begeleidingsplan op voor zijn vervolgtraject. Bijvoorbeeld doorstromen naar een andere vorm van dagbesteding via beschermd of begeleid wonen, of naar onze werklocatie op bedrijventerrein De Hulst voor verdere mogelijkheden en kansen op betaald werk.

Wij maken gebruik van cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details