De Rooyse Wissel
< Terug

Vrijwilligerswerk


Bezoekvrijwilligers
Voor veel patiënten van de Rooyse Wissel is het moeilijk om contact met familie en vrienden (weer) op te bouwen en te onderhouden. Eenzaamheid en een sociaal isolement liggen op de loer en bemoeilijken een terugkeer in de samenleving. Om dat te voorkomen, werken we in onze kliniek met bezoekvrijwilligers.

De vrijwilligers bezoeken patiënten in de kliniek of daarbuiten. De Rooyse Wissel heeft een samenwerking met Gevangenenzorg Nederland. Zij zijn een vrijwilligersorganisatie en via hen is het mogelijk om in de Rooyse Wissel als bezoekvrijwilliger op bezoek te komen.

Heb je interesse om bezoekvrijwilliger te worden of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Kees van der Linden, coördinator vrijwilligers Gevangenenzorg Nederland, om na te gaan welke mogelijkheden er voor jou zijn. Zijn rechtstreekse telefoonnummer is 079 204 00 96. Voor onze bezoekvrijwilligers geldt een minimumleeftijd van 25 jaar.

Vrijwilligers vanuit de kerkgemeenschap
In de Rooyse Wissel zijn ook vrijwilligers actief vanuit de Protestantse kerkgemeenschap Het Zonnelied in Venray. Ze zijn aanwezig bij de wekelijkse kerkdienst in de kliniek en participeren in de dienst. Er zijn ook kerkvrijwilligers actief als bezoekvrijwilliger.

Meer weten over vrijwilligerswerk vanuit de kerkgemeenschap? Neem dan contact op met Roger Frenken, via 0478 635 200.