Vrijwilligerswerk

Jij. Wij. De maatschappij. Ons werk is belangrijk voor de maatschappij. En de maatschappij is belangrijk voor ons. Daarom niet alleen woorden, maar ook daden.

Bezoekvrijwilligers

Voor veel patiënten van de Rooyse Wissel is het moeilijk om contact met familie en vrienden (weer) op te bouwen en te onderhouden. Eenzaamheid en een sociaal isolement liggen op de loer en bemoeilijken een terugkeer in de samenleving. Om dat te voorkomen, werken we met bezoekvrijwilligers.

De vrijwilligers bezoeken patiënten in de kliniek of daarbuiten. Heb je interesse om bezoekvrijwilliger te worden of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Forensisch Maatschappelijk Werk om na te gaan welke mogelijkheden er voor jou zijn. Voor onze bezoekvrijwilligers geldt een minimumleeftijd van 25 jaar.

Vrijwilligers vanuit de kerkgemeenschap

In de Rooyse Wissel zijn ook vrijwilligers actief vanuit de Protestantse kerkgemeenschap Het Zonnelied in Venray. Ze zijn aanwezig bij de wekelijkse kerkdienst in de kliniek en participeren in de dienst. Er zijn ook kerkvrijwilligers actief als bezoekvrijwilliger.

Meer weten over vrijwilligerswerk vanuit de kerkgemeenschap?

Neem dan contact op met Hans Kocken

Wij maken gebruik van cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details