Sociotherapeutisch milieu

Patiënten verblijven met tien of elf andere patiënten op de woonafdelingen. De woonafdeling is hun dagelijkse leefomgeving, waar een groot deel van de tijd wordt doorgebracht.

Op de woonafdelingen van patiënten zijn altijd sociotherapeuten aanwezig. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor de patiënten. De sociotherapeuten zijn er wanneer de patiënten te maken hebben met dilemma’s, maar zijn er ook om de patiënten te motiveren, te corrigeren en te begeleiden bij het leven op de afdeling en enkele specifieke behandelonderdelen.

Het sociotherapeutisch milieu is een van de belangrijkste onderdelen van de behandeling binnen de Rooyse Wissel. Binnen het sociotherapeutisch klimaat worden patiënten in staat gesteld te oefenen met vaardigheden die zij binnen andere disciplines hebben aangeleerd. Binnen de sociotherapie gaat het met name over concreet waarneembaar gedrag in het hier en nu. Patiënten worden, vanuit een ondersteunende en uitnodigende basishouding, uitgedaagd tot gewenst gedrag en het aangaan van leerervaringen. 

Wij maken gebruik van cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details