Publicaties

Soms gooien we de poorten open iedereen kennis te laten maken met ons en ons werk. En dat levert mooie publicaties op, zoals een 10-delige podcastserie van de NPO.

Podcast TBS NPO Radio 1 / KRO-NRCV

De Podcast TBS volgt vier patiënten uit Rooyse Wissel. De tbs-patiënten hebben een celstraf uitgezeten voor ernstige delicten, maar worden nu klaargestoomd voor een leven buiten de omheining waarin ze leven. Is er voor deze tbs-patiënten een tweede kans en wat moeten zij daarvoor doen? En wat klopt er van de wilde verhalen die de ronde doen over drank, messen en drugs? In tien afleveringen geeft journalist Tom Veldhuijzen (KRO-NRCV) een beeld van wat zich afspeelt binnen en buiten de muren van een tbs-kliniek. De afleveringen duren ongeveer een half uur. Je kunt de podcast luisteren via je favoriete podcast app, op de website van NPO Radio 1 of via onderstaande links.

Podcast 1 – Ontbajessen
Podcast 2 – Verlof
Podcast 3 – Medewerkers
Podcast 4 – Verslaving
Podcast 5 – Werken
Podcast 6 – Buiten
Podcast 7 – Corona
Podcast 8 – Omgeving
Podcast 9 – Goede voornemens
Podcast 10 – Pieter Baan Centrum

JaarMAGAZINES

Ieder jaar brengen we een jaarmagazine uit. In het jaarmagazine leggen we verantwoording af over het gevoerde beleid in het afgelopen jaar.

Jaarmagazine 2022 (e-magazine)
Jaarmagazine 2021 (e-magazine)
Jaarmagazine 2020 (e-magazine)
Jaarmagazine 2019 (e-magazine)
Jaarmagazine 2018 (e-magazine)


RECIDIVEONDERZOEK

De Rooyse Wissel voert een doorlopend recidiveonderzoek uit. Dit doen we om te toetsen of we slagen in onze behandeldoelstelling en om de kwaliteit van onze behandeling en zorg continu te verbeteren. De recidivecijfers zijn onderdeel van ons kwaliteitsbeleid.

Recidive tijdens en na behandeling in FPC de Rooyse Wissel, uitgave juli 2015.
Download
Recidive tijdens en na behandeling in FPC de Rooyse Wissel, uitgave juli 2012.
Download
Openheid binnen geslotenheid

De wereld achter de hekken van de Rooyse Wissel blijft voor velen onzichtbaar. Welke patiënten verblijven er? Wat doen ze de hele dag? Hoe vinden de professionals van de Rooyse Wissel het om in deze kliniek te werken? En hoe ervaren patiënten hun verblijf en behandeling? Een verslaggever van Dagblad de Limburger bezocht – samen met een fotograaf – van oktober 2013 tot en met april 2014 de Rooyse Wissel met regelmaat. Ze bezochten onder meer een woonafdeling, de werkplaatsen en de separeer. Vrijwel overal spraken ze met medewerkers en patiënten. Hun ervaringen en indrukken legden ze in woord en beeld vast. Vanaf februari 2014 verscheen de 10-delige artikelenreeks ‘Tbs’ in Dagblad de Limburger. Alle artikelen zijn gebundeld in het boekje ‘Openheid binnen geslotenheid’.

Openheid binnen geslotenheid
Download
Kwaliteitsstatuut

Per 1 januari 2017 zijn alle ggz-aanbieders verplicht om een kwaliteitsstatuut te hebben. In ons kwaliteitsstatuut beschrijven we hoe we de zorg voor onze patiënten organiseren en hoe we voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen. Hierdoor kunnen patiënten en hun familie, financiers, toetsende en toezichthoudende instanties zich een beeld vormen van de kwaliteit van zorg van de Rooyse Wissel.

Kwaliteitsstatuut
Download
Professioneel Statuut

In het Professioneel Statuut van de Rooyse Wissel 2022 zijn de verantwoordelijkheden en bevoegdheden van onze zorgprofessionals vastgelegd.

Professioneel Statuut
Download

Wij maken gebruik van cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details