Vakgebieden

Ben je handig met hout? Wil je liever mooie designs creëren? Of ligt je hart meer in het groen? Werken & Leren is actief in verschillende vakgebieden. Wat past bij jou?

vakgebieden

We brengen de persoonlijke gegevens, schoolprestaties, het werkverleden, de wensen en mogelijkheden van de cliënt in kaart. Op basis daarvan gaat de cliënt van start in een van de volgende vakgebieden:

• Houtbewerking
• Montage en verpakken
• Fietsreparatie en –demontage
• Grafisch/signing
• Werken op locatie

Houtbewerking

Onze houtwerkplaats is bij uitstek geschikt voor scholing in ambachtelijke vaardigheden. Op een gedegen en grondige wijze wordt cliënten het timmermansvak geleerd. In onze houtwerkplaats worden vooral houten meubelen vervaardigd, vaak in opdracht van bedrijven of particulieren.

MONTAGE EN VERPAKKEN

Onze afdeling ‘Montage en verpakken’ is een uitstekende leerwerkplek voor cliënten die baat hebben bij repeterende werkzaamheden en bekende werkpatronen. De afdeling kan dienen als eerste werkplek voor cliënten die geen of geen relevante werkervaring hebben. Cliënten kunnen heel specifiek op één deeltaak worden ingezet, waardoor de werkzaamheden gestructureerd en overzichtelijk zijn. Deze werkplek leent zich ook prima om cliënten wegwijs te maken in logistieke processen binnen en tussen bedrijven.

Fietsreparatie en -demontage

De fietsenwerkplaats is een werkplek waar de cliënt op individueel niveau vaardigheden kan leren. Van een zadel monteren en een band plakken tot een versnellingsnaaf vervangen; door actief te gaan sleutelen leert de cliënt omgaan met de gereedschappen, machines en materialen die worden ingezet in de fietsenwerkplaats. Ook administratieve taken, het aangaan van klantcontacten en overleg met leveranciers zijn zaken die cliënten hier kunnen leren.

Grafische vormgeving en signing

In dit vakgebied draait het om creativiteit, communicatie en vakkennis. Belettering van onder meer auto’s, bewegwijzering en reclameborden is onze kernactiviteit. Daarnaast verzorgen we drukwerk in allerlei vormen en oplages. Alle producten worden ontworpen en geproduceerd door de medewerkers van de grafische afdeling.
.

Werken op externe locaties

In groepen van maximaal acht personen worden op een externe locatie werkzaamheden uitgevoerd, zoals groenonderhoud of het monteren van op maat gemaakte producten. Voor alle werkzaamheden worden cliënten geselecteerd met passende vaardigheden en interesses. Door op locatie te werken, leren cliënten omgaan met huisregels, gewoonten en structuren van de opdrachtgever. Dit vergt meer voorbereiding van de cliënt, maar ook improvisatie- en aanpassingsvermogen.

Wij maken gebruik van cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details