Terug naar de maatschappij

introductie

Je dagen prettig en liefst ook zinvol doorbrengen, dat zorgt voor de meesten van ons voor veel voldoening. We zorgen ervoor dat mensen met (ernstige) psychische problemen een passende baan of dagbesteding vinden. Het is een tussenstap van werkloosheid naar een nuttige dagbesteding of een betaalde baan.

Mensen die door omstandigheden extra begeleiding nodig hebben, kunnen bij ons terecht om de draad weer op te pakken. Op twee locaties bieden we passende begeleiding om onze cliënten stapsgewijs hun rol te laten vinden in de samenleving. Dit kan via een laagdrempelige vorm van dagbesteding of door werkervaring op te doen die de kansen op een betaalde baan vergroot.

Tijdsbesteding, leren en werken

Een groot gedeelte van de dag volgt de patiënt activiteiten (modules) in het kader van tijdsbesteding, leren en werken.


In overleg met het behandelteam en de patiënt wordt een traject uitgestippeld. Daarna wordt een evenwichtig dagprogramma samengesteld, waarbij rekening gehouden wordt met de interesse, mogelijkheden en aandachtspunten van de patiënt.

Verlof en resocialisatie

Het doel van de behandeling is de patiënt op een veilige en verantwoorde manier terug te laten keren in de maatschappij.

Verlof is daarvoor noodzakelijk en is daarom een onlosmakelijk onderdeel van de behandeling van de patiënt. Zonder verlof is het niet mogelijk om de patiënt voor te bereiden op een gefaseerde terugkeer in de samenleving of een vervolginstelling.

Wij maken gebruik van cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details