Ons aanbod

Werken & Leren begeleidt mensen op verschillende niveaus met complexe problematiek en een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt. Hoe ziet dat proces eruit en wat heeft Werken & Leren te bieden?

introductie

In het Werkhuis kunnen mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt ervaring opdoen op het gebied van dagbesteding, werk en training.

Onze cliënten zijn mannen en vrouwen van 18 jaar en ouder. Ze worden aangemeld vanuit de (forensische) psychiatrie, de reclassering, het UWV of de gemeente. Via het Werkhuis leren ze vaardigheden die nodig zijn om (opnieuw) hun rol te vinden in de samenleving. Dat doen ze onder leiding van ervaren vakmensen die als geen ander in staat zijn om cliënten passend werk of geschikte dagbesteding aan te bieden en hen hierin te begeleiden.

Na een kennismakingsgesprek krijgen cliënten werk aangeboden dat zoveel als mogelijk past bij hun ervaring, persoonlijke wensen en mogelijkheden. De opdrachten komen vaak van bedrijven in de regio. Cliënten kunnen in verschillende vakgebieden aan de slag op een van onze locaties voor dagbesteding of arbeidstoeleiding.

Het Werkhuis is een erkend leerbedrijf voor houtbewerking, grafische technieken, groenonderhoud en fietsreparatie.

Cliënten kunnen van maandag tot en met donderdag van 9.00 uur tot 16.30 uur terecht in het Werkhuis. Op vrijdag zijn wij gesloten.

Op contracten met het Werkhuis zijn Algemene Inkoopvoorwaarden van toepassing


INTAKE

Bij de intake wordt op basis van vooronderzoek en gesprekken bepaald welk traject wordt ingezet voor de cliënt.

We brengen de persoonlijke gegevens, schoolprestaties en het werkverleden in kaart.

DAGBESTEDING

Dagbesteding biedt mensen een waardevolle invulling van de dag.

We helpen we onze cliënten met het behouden en invullen van hun dagstructuur.

ARBEIDSTOELEIDING

Op bedrijventerrein De Hulst in Oostrum bevindt zich onze werk- en opleidingslocatie.

Hier begeleiden we cliënten naar passend werk. En als het nodig is, zorgen we voor (bij)scholing.

VAKGEBIEDEN

Na diverse gesprekken en vooronderzoek wordt bepaald welk traject wordt ingezet voor de cliënt.

We brengen de persoonlijke gegevens, schoolprestaties, het werkverleden, de wensen en mogelijkheden van de cliënt in kaart.

UITSTROOM

Als een cliënt heeft laten zien dat zijn arbeidsvaardigheden (en gedrag) op orde zijn, gaan we samen op zoek naar een geschikte (externe) werkplek.

Vaak zijn dit werkervaringsplekken waar de cliënt kan laten zien dat hij de vaardigheden van een beginnende beroepsprofessional beheerst.

Wij maken gebruik van cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details