Over onderzoek

We willen kwalitatief hoogwaardige zorg en behandeling bieden aan patiënten met ernstige psychiatrische problematiek. Nu en in de toekomst. Daarom zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe inzichten en manieren om de effectiviteit van onze behandelmethoden te onderzoeken. Hierin zoeken we steeds naar samenwerking en aansluiting met het forensische veld.

We hanteren de onderstaande onderzoekslijnen, waarbinnen één of meerdere onderzoeken worden uitgevoerd:

Graag vertellen we over de onderzoeksprojecten waar wij ons mee bezighouden. Ook is er de mogelijkheid om een voorstel in te dienen voor externe onderzoekers.

De kennis en ervaring die we opdoen delen we graag met anderen door regelmatig te publiceren in (internationale) wetenschappelijke tijdschriften en presentaties en workshops te verzorgen op (internationale) congressen en symposia. Ons overzicht van publicaties in (internationale) wetenschappelijke tijdschriften vind je hier.

In het kader van het Forensische Scherpte onderzoek werkt de Rooyse Wissel samen met de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarnaast heeft de Rooyse Wissel nauwe banden met de Universiteit van Maastricht, Universiteit Tilburg en diverse andere forensische ggz instellingen.

De volgende onderzoeken zijn inmiddels afgerond:

Wij maken gebruik van cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details