Kliniek appartementen

De overgang van de kliniek naar buiten vindt gefaseerd plaats. De eerste stap is dan ook doorstroom naar de appartementen op het terrein van de kliniek.

Voor veel patiënten geldt dat zij nu het geleerde in de kliniek in de praktijk moet brengen. En dat kan spannend zijn. Van de ene kant wil je heel graag meer vrijheid, maar dat kan ook de nodige onzekerheid oproepen.

Samen met het team van professionals werkt de patiënt aan doelen die verband houden met het voorkomen van recidive en risicovol gedrag. Tijdens het verblijf worden risico’s continue gemonitord en gebruikt bij het vormgeven en bijstellen van de behandeling en de begeleiding.

De patiënt gaat aan de slag met alles wat hij in de kliniek heeft geleerd. De patiënt is aan zet. Nu moet blijken of het gedrag en de risico’s op dusdanige wijze onder controle zijn, zodat de patiënt weer kan functioneren in de maatschappij. De begeleiding bestaat uit hulp die via een glijdende schaal naar zo volledige mogelijke autonomie van de patiënt dient te leiden.

Wij maken gebruik van cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details