Cliënten

Je hebt een verwijzing gekregen naar Werken & Leren. Wat kun je van ons verwachten?

INTAKEGESPREK

In een intakegesprek bekijken we samen hoe we jou het beste kunnen helpen. We kiezen samen werkzaamheden die passen bij jouw persoonlijke situatie, (werk)ervaring en eventuele opleiding. Zo kun je aan de slag met onder andere houtbewerking, grafische vormgeving of fietsreparatie. Werk je graag in de natuur, dan zijn werkzaamheden in de kas of op een externe locatie misschien iets voor jou.

Bij de intake is jouw verwijzer ook aanwezig. We stellen duidelijke (leer)doelen op voor de periode die je bij ons doorbrengt. Ook maken we afspraken over de dagdelen en tijdstippen waarop de werkzaamheden worden verricht. Na de intake maak je kennis met de werk- of activiteitenbegeleiders van Werken & Leren. De begeleiders houden jouw verwijzer op de hoogte van jouw ontwikkeling bij Werken & Leren.

Juiste plek

We brengen – aansluitend op de intake of op ieder ander gewenst moment – het arbeidsverleden van de cliënt in kaart. 

Daarbij zoomen we in op positieve en negatieve ervaringen. Aan de hand van een aantal tests brengen we kwaliteiten en valkuilen in kaart. Daarbij wordt ook gekeken naar persoonlijke omstandigheden en motivatie. Onze medewerkers kunnen schoolvaardigheden testen en een beroepskeuze- of interessetest afnemen.

Al onze bevindingen verwerken we in een plan om te komen tot de juiste plek voor de cliënt; op onze locatie voor dagbesteding of op onze werk- en opleidingslocatie.

3:43

Wij maken gebruik van cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details