Brand bij De Kijvelanden; Rooyse Wissel vangt patiënten op


Van woensdagavond 6 september heeft er een grote brand gewoed bij onze collega’s van FPK Rotterdam (onderdeel van FPC De Kijvelanden) in Poortugaal. Hierbij is helaas een patiënt overleden. Uiteraard gaan onze gedachten uit naar familie van de overledene en naar alle medewerkers van De Kijvelanden.


De patiënten werden ’s nachts tijdens de brand elders op het terrein opgevangen. Het vuur is in de loop van de nacht geblust. Nu de hulp ‘van buiten’ op gang komt, ondersteunen diverse leden van TBS Nederland de collega’s van De Kijvelanden. Ook de Rooyse Wissel steekt de helpende hand toe. Er worden een aantal patiënten vanuit De Kijvelanden overgebracht naar Oostrum, waar hen tijdelijk onderdak geboden wordt.


Directeur Behandeling & Zorg Michiel Verhees van de Rooyse Wissel: “Wat er bij De Kijvelanden is gebeurd, is uiteraard verschrikkelijk. De hele gebeurtenis heeft ongetwijfeld grote impact op de hele kliniek, zowel bij medewerkers als bij patiënten. Als lid van dezelfde ‘bedrijfstak’, verenigd in TBS Nederland, vinden wij het dan ook vanzelfsprekend dat wij er alles aan doen om onze collega’s van De Kijvelanden bij te staan, daar waar we dat kunnen. Als dat in dit geval kan door tijdelijk enkele patiënten te huisvesten, dan zetten we meteen alles in gang om dat te bewerkstelligen. Wij wensen iedereen bij De Kijvelanden heel veel sterkte.”

Lees ook


Wij maken gebruik van cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details