Eerste steen nieuwbouw gelegd door Directeur de Rooyse Wissel

Eind 2019 is de bouw van een nieuwe vleugel achter de kliniek van start gegaan. Om de volgende fase in te luiden heeft Hyacinthe van Bussel, algemeen directeur, namens de Rooyse Wissel de eerste steen gelegd. Onder een stralende lucht met veel zon ligt de nieuwbouw er prachtig bij.

Bouw vordert volgens plan

De nieuwbouw ligt goed op schema. Hierdoor kunnen eind dit jaar de eerste patiënten geplaatst worden. Voor de oplevering moet er nog veel gebeuren. Zo wordt het hoogste punt een dezer dagen bereikt en worden de wanden verder opgetrokken. De contouren van het gebouw zijn al goed zichtbaar. Eén buitenwand is bijvoorbeeld voorzien van een bamboe motief, een mooi reliëf dat het pand net even anders maakt.

Forensische Psychiatrische Kliniek (FPK) en een Forensisch High Intensive Care (FHIC)

In het gebouw is plek voor twee FPK-afdelingen en een FHIC, voorzien van de nieuwste technologieën en gebaseerd op de uitgangspunten van healing environment. Dit laatste wil zeggen dat het gebouw op zichzelf bijdraagt aan het herstel van de patiënten. De FHIC is een plek waar de behandeling, begeleiding en veiligheid kan worden opgeschaald op het moment van ontregeling of ernstig verstorend gedrag. De FHIC is daarmee een afdeling waar tijdelijke zorg wordt gegeven aan patiënten die in crisis zijn. Niet alleen onze eigen patiënten kunnen op de FHIC terecht maar ook patiënten van onze collega instellingen uit de regio. Zo wordt de continuïteit van zorg gewaarborgd en wordt er tevens gewerkt aan het herstellen van de behandelrelatie tussen de patiënt en het behandelteam.

Deze FHIC is uniek in Nederland en de eerste op dit beveiligingsniveau. We gaan hier werken volgens de nieuwste inzichten waarbij we uitgaan van veiligheid door in contact te blijven in plaats van het separeren van patiënten en daardoor uit contact te gaan. We kunnen intensievere zorg bieden en verhogen daarmee de veiligheid voor patiënten en medewerkers.

Trots op deze stap

‘Juist door deze crisisafdeling dragen wij bij aan het veiliger maken van de maatschappij. Op deze afdeling behandelen we patiënten in ernstige crisissituaties volgens de nieuwste behandelmethodiek waarbij veiligheid voor patiënt en medewerker voorop staat. Ik ben trots dat we als Rooyse Wissel deze kwaliteitsslag kunnen realiseren.’

Hyacinthe van Bussel:

Lees ook


Wij maken gebruik van cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details