I want to ride my bicycle

Op 1 oktober heeft de gemeente Venray opdracht verstrekt aan Rooyse Wissel Werken & Leren voor het ophalen en verwerken van fietswrakken, gevonden fietsen en in beslag genomen fietsen binnen de gemeente. De duur van de opdracht is voor onbepaalde tijd.

Werken & Leren is vanaf nu verantwoordelijk voor de werkzaamheden met betrekking tot gevonden fietsen, in beslag genomen fietsen waarvan de rechtmatige eigenaar niet te achterhalen is en fietswrakken, die zich in de openbare ruimte van de gemeente Venray bevinden. De fietsen worden opgehaald en in de werkplaats van Werken & Leren in Oostrum verzameld. “We beoordelen de fietsen vervolgens om te kijken of ze in aanmerking komen voor herstel of demontage. Onze cliënten knappen ze op of hergebruiken materialen, zodat ze weer naar een nieuwe eigenaar kunnen. We geven de fietsen daarmee een 2e leven,’ zegt Gert Bouwes, senior medewerker van Rooyse Wissel Werken & Leren.

Ervaring opdoen

‘Omdat het voor mensen met (ernstige) psychische problemen niet altijd eenvoudig is om een passende baan of dagbesteding te vinden, hebben we in 2014 het Werkhuis opgericht. Sinds 8 december heet dit onderdeel Werken & Leren. Bij ons kunnen mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt ervaring opdoen op het gebied van dagbesteding, werk en training. We zijn dan ook bijzonder blij met deze opdracht van de gemeente Venray,’ zegt Gert Bouwes, senior medewerker van Werken & Leren.

Lees ook


Wij maken gebruik van cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details