Junior onderzoeker de Rooyse Wissel benoemd als secretaris bij toonaangevend IAFMHS

Met ingang van 1 september is Maartje Clercx, promovenda en junior wetenschappelijk onderzoeker bij de Rooyse Wissel, benoemd als secretaris van het studentenbestuur van de International Association of Forensic Mental Health Services (IAFMHS). Dit is een internationale organisatie van professionals uit de (geestelijke) gezondheidszorg die zich inzetten om de levens van forensische patiënten te verbeteren en de samenleving veiliger te maken. Het hoofdkantoor van de IAFMHS is gevestigd in Vancouver, Canada.

Trots

De Rooyse Wissel is trots dat uit alle internationale kandidaten voor Maartje Clercx gekozen. Gedurende één studiejaar vormt ze met zes andere leden het bestuur van de studentensectie van de IAFMHS. De studentensectie biedt studenten van over de hele wereld een platform voor samenwerking en kennisuitwisseling op het gebied van forensische zorg. Daarnaast ondersteunt en faciliteert de organisatie studenten uit het brede forensische werkveld als het gaat om kennisontwikkeling en onderzoek.

Jubileumcongres

De IAFMHS levert tal van publicaties en organiseert jaarlijks een congres. In juni 2021 vindt de door corona uitgestelde jubileumeditie plaats in Krakau, Polen. Maartje zal vanuit haar rol als secretaris van de studentensectie een actieve bijdrage aan de organisatie ervan leveren. Daarnaast zal ze op het congres de Rooyse Wissel vertegenwoordigen.

Lees ook


Wij maken gebruik van cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details