Michiel Verhees panellid tijdens symposium ‘Ervaringsdeskundigheid in de Forensische Zorg’

Michiel Verhees - symposium 2

Afgelopen week vond het symposium ‘Ervaringsdeskundigheid in de Forensische Zorg’ plaats. Dit symposium werd georganiseerd door het Expertisecentrum Forensische Psychiatrie (EFP). Deze editie was Michiel Verhees uitgenodigd om plaats te nemen in het panel dat een discussie aanging over ervaringsdeskundigheid, media en tbs.


In het panel hadden, naast Michiel, ook misdaadjournalist Mick van Wely, ervaringsdeskundigen Osman Evren en psychiater Regina Schipper zitting. De paneldiscussie stond onder leiding van dagvoorzitter Merel van Dorp.

De onderwerpen die aanbod kwamen waren de invloed van de journalistiek binnen de forensische zorg en de invloed van media op tbs.


Michiel hierover: “Ik vond het erg leuk dat ik een uitnodiging ontving vanuit de EFP om deel te nemen aan deze paneldiscussie. We hebben gesproken over de invloed van media op de Forensische Zorg en de impact van incidenten en mediaberichtgeving op medewerkers en patiënten. Er ontstonden interessante discussies vanuit de verschillende invalshoeken die in het panel vertegenwoordigd waren.

Het was een zeer boeiende ochtend met een enorm betrokken en gepassioneerd publiek. Een mooie ervaring.”

Lees ook


Wij maken gebruik van cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details