Na 5 jaar opnieuw theatervoorstelling in de Rooyse Wissel

In 2015 heeft de Rooyse Wissel het intrigerende stuk ‘van kwaad tot erger’ opgevoerd, gespeeld door patiënten en medewerkers. Na het succes van dit stuk, zal er in maart 2020 een nieuwe voorstelling worden opgevoerd door patiënten, medewerkers én omwonenden: ‘Samenleven’ Vrijheid en verdraagzaamheid rondom een tbs kliniek.

Wij nodigen u van harte uit om dit mee te maken!

Waar gaat het stuk over?

‘Samenleven’ is een confrontatie en een ontmoeting tussen de samenleving en een tbs kliniek. Vanuit het perspectief van patiënten, medewerkers, slachtoffers en omwonenden wordt belicht wat terugkeer in de samenleving oproept. Staat de samenleving wel open voor een tbs-patiënt? En wat als er iets mis gaat?

Een voorstelling over de zin van behandelen, over de angst voor herhaling en over vooroordelen en incidenten die samenleven in de weg staan. Een voorstelling die verbindt, betrokken maakt en aan het denken zet.

Jos Spijkers is de regisseur

De voorstelling wordt in de kliniek, gespeeld door medewerkers, patiënten en omwonenden van de Rooyse Wissel. Regisseur Jos Spijkers tekende voor het script en de regie en realiseerde samen met de medewerkers en patiënten een zeer professionele voorstelling die niemand onberoerd laat.

Een ervaring die u mee moet maken! De Rooyse Wissel organiseert tussen 8 en 26 maart twaalf voorstellingen in de kliniek. We nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

De voorstelling duurt ongeveer anderhalf uur. Na afloop van de voorstelling is er gelegenheid om met elkaar en de acteurs na te praten over wat samenleven van ons vraagt.

Inschrijven?

Dat kan via theater.derooysewissel.nl. Hier vindt u ook meer informatie over de voorstelling en een impressie van de eerdere uitvoeringen. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt. De minimale leeftijd om de voorstelling te bezoeken is 18 jaar.

Lees ook


Wij maken gebruik van cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details