Radio 1 Podcast TBS vanaf 25 maart te beluisteren

Op woensdag 25 maart is Hyacinthe tussen 11 en 11.30u te gast in het Radio 1 programma Spraakmakers. Ze zal in het interview kort ingaan op hoe we bij de Rooyse Wissel omgaan met het coronavirus en de bijbehorende maatregelen. De echte reden voor het interview is de eind februari en begin maart opgenomen podcast over tbs.

Luister het interview!
Lees het interview met Tom Veldhuijzen (KRO-NCRV)

Waarom deze podcast?

Er zijn veel vooroordelen over tbs. Maar hoe werkt het nou echt? We willen een realistisch beeld geven van het wel en wee in onze kliniek. Wat komt er allemaal kijken bij een tbs-behandeling? En hoe wordt zo’n behandeling ervaren door patiënten? Tom Veldhuijzen journalist van KRO-NCRV is 5 dagen in de kliniek op bezoek geweest. Hij heeft met 4 patiënten, vele behandelaren en de directie gesproken. De opnames zijn verwerkt in een 6-delige podcast serie waarbij elke aflevering een half uur duurt. De eerste aflevering staat vanaf 25 maart online. Elke week verschijnt een nieuwe aflevering over het leven in een tbs kliniek, de tbs behandeling en de stappen naar buiten.

Over wie gaat de podcast?

De patiënten die zijn geïnterviewd zitten allemaal in een ander stadium van hun behandeling. Ze vertellen hoe ze hun behandeling ervaren, waar ze tegenaan lopen en wat het ze gebracht heeft. De behandelaren geven een kijkje in hun behandelmethodes en vertellen wat hun werk bijzonder maakt. De directie geeft algemene uitleg over tbs en wat werken bij de Rooyse Wissel voor hun betekent.

Realistische weergave tbs-behandeling

Het is een mooie integere serie geworden die een echt beeld geeft van hoe een tbs-behandeling in zijn werk gaat en hoe patiënten en behandelaren hiermee omgaan.

Luister vanaf 25 maart naar de podcast: https://www.nporadio1.nl/podcasts/tbs of download hem in je favoriete podcast app.

Lees ook


Wij maken gebruik van cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details