Rooyse Wissel Werken & Leren en Gemeente Venray vieren 10 jaar samenwerking

Op donderdag 15 juli werd met de symbolische onthulling van een gloednieuwe picknickset stilgestaan bij 10 jaar samenwerking tussen Rooyse Wissel Werken & Leren en Bosbeheer van de Gemeente Venray. Met deze picknickset, geplaatst in de Ballonzuilbossen aan de rand van Venray, kunnen passanten voortaan optimaal genieten in de natuur.

De picknickset werd door Rooyse Wissel Werken & Leren zelf gemaakt. Zij begeleiden mensen op verschillende niveaus met complexe problematieken en een afstand tot de arbeidsmarkt. Bosbeheer van de Gemeente Venray is verantwoordelijk voor het beheer van de bossen. Denk aan het houden van toezicht, het beheren van de heideterreinen en het ontwikkelen van nieuwe wandel- en fietsroutes. Het onderhoud van de set wordt in de toekomst gedaan door Pioneersmegje, die verschillende picknicklocaties in de regio beheert.

Bijdragen aan de regio

De samenwerking tussen Rooyse Wissel Werken & Leren en Bosbeheer van de Gemeente Venray kwam 10 jaar geleden tot stand op initiatief van de Rooyse Wissel. Dit vanuit de behoefte om bij te dragen aan de gemeente waarin de organisatie gevestigd is. ‘De eerste klus was de heide vrijmaken van jonge boompjes, zodat dit gebied zich verder kon ontwikkelen. Dat was in de Kempkensbergbos,’ vertelt Gert Bouwes, senior medewerker bij Rooyse Wissel Werken & Leren.

Met trots terugkijken

‘Samen met Rooyse Wissel Werken & Leren maken we nu inmiddels al 10 jaar de bos- en natuurterreinen nét wat mooier. En dat biedt meerwaarde voor ons als Gemeente, maar ook voor iedereen die hiervan komt genieten. De samenwerking met Rooyse Wissel Werken & Leren verloopt altijd heel plezierig. Ze zijn in staat om met creatieve oplossingen te komen en zelfs de meest lastige klussen prima uit te voeren,’ aldus Marion de Bresser, Beheerder bossen van de Gemeente Venray. Dat beaamt ook Gert Bouwes: ‘We kunnen met trots terugkijken op 10 jaar samenwerking. We zijn samen gegroeid en werken tegenwoordig samen in talloze projecten – en dat allemaal met veel succes. De regio profiteert hiervan. Dit zou echter niet mogelijk zijn geweest zonder de toewijding van een groot aantal collega’s van beide partijen.’

Lees ook


Wij maken gebruik van cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details