Sander Dekker virtueel op werkbezoek bij de Rooyse Wissel

Op 8 april heeft Sander Dekker, Minister voor Rechtsbescherming, digitaal een bezoek gebracht aan onze kliniek. De reden voor het bezoek is de coronacrisis en het feit dat de kliniek in een gebied ligt waar veel besmettingen voorkomen. Binnen de Rooyse Wissel zijn inmiddels twee besmettingen vastgesteld. De maatregelen hebben op medewerkers en patiënten veel impact.

Welkom en rondleiden

Hyacinthe van Bussel, algemeen directeur, heet de Minister welkom via de tablet op haar kantoor. Ze neemt hem hierna mee voor een wandeling door de kliniek. De Minister is vooral benieuwd hoe de medewerkers en patiënten omgaan met de maatregelen rondom het coronavirus. Hyacinthe vertelt hoe er nu gewerkt wordt.

Medewerkers en patiënten aan het woord

Hyacinthe maakt met de Minister een praatje met het bestuur van de patiëntenraad. Daarna loopt ze door naar het sportveld. Daar treffen ze twee medewerkers van de kliniek en een patiënt van de afdeling die 14 dagen in quarantaine heeft verbleven wegens een besmetting. Deze quarantaine is vandaag opgeheven. Zij vertellen welke impact de besmetting en de quarantaine hebben gehad en hoe ze dit ervaren hebben. De Minister is onder de indruk van de saamhorigheid en verbinding binnen de kliniek. Hij is trots op de medewerkers en begrijpt dat deze situatie veel vraagt van iedereen binnen de organisatie.

‘Enorm bedankt voor jullie openheid allemaal. Bijzonder om te horen hoe professioneel jullie omgaan met de uitdagingen van deze crisis. Heel veel complimenten en respect daar voor.’

Minister Sander Dekker

Woord van dank

Minister Sander Dekker: ‘Enorm bedankt voor jullie openheid allemaal. Bijzonder om te horen hoe professioneel jullie omgaan met de uitdagingen van deze crisis. Heel veel complimenten en respect daar voor.’

Lees ook


Wij maken gebruik van cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details