De dag van Devad

‘Ik haal mijn voldoening uit iedere stap vooruit die een cliënt maakt.’

Devad is ambulant woonbegeleider bij Rooyse Wissel Wonen & Begeleiden. Dat houdt in dat hij cliënten bezoekt die zelfstandig of nog deels begeleid wonen. ‘Ik was bezig met de sportopleiding en in mijn vrije tijd was ik ook veel bezig met sporten. Tijdens mijn sportopleiding kreeg ik een motorongeluk, waarbij ik langdurige blessures heb opgelopen. Dat maakte intensief sporten onmogelijk. Het was een heftige gebeurtenis, maar achteraf gezien ben ik blij dat het gebeurd is. Ik vond daardoor namelijk wel mijn droombaan bij de Rooyse Wissel.

Voordat ik bij de Rooyse Wissel kwam heb ik veel gesprekken gehad met verschillende instellingen. Ik kreeg hoop, maar uiteindelijk nam niemand contact op. En toen kreeg ik Ton Wijnen van de Rooyse Wissel aan de lijn. Ook van hem kreeg ik eerst een nee te horen. Toen zei ik: Ik accepteer een nee, op één voorwaarde. Als we dat face to face kennis kunnen maken. Als het dan een ‘nee’ blijft, accepteer ik dat.

Tijdens het gesprek met Ton heb ik alles gegeven en hij gaf aan dat hij zou kijken wat hij voor mij kon betekenen. Inmiddels zijn we 4 jaar verder. Ik mocht starten op voorwaarde dat ik een opleiding ‘social work’ zou gaan volgen. Ik ging één dag in de week naar school en de rest van de dagen werkte ik. En ik moet eerlijk zeggen, ik heb meer geleerd in het werkveld dan op school zelf.

Hoe mijn werkdag er als ambulant woonbegeleider uit ziet? Ik ondersteun een cliënt in het proces naar meer zelfstandigheid. Zodat iemand bijvoorbeeld weer op zichzelf kan wonen. Ik zet mijn sportachtergrond in bij dit werk door simpelweg een wandeling te maken na het eten of een potje te gaan voetballen. De uitdaging is dat deze doelgroep daar niet altijd zin in heeft. Trots ben ik op een cliënt die ik in beweging heb gekregen. Hij ging uiteindelijk regelmatig joggen, dus dat was voor mij wel echt een mijlpaal.

‘Trots ben ik op een cliënt die ik in beweging heb gekregen. Hij ging uiteindelijk regelmatig joggen.’ Devad

Ik haal mijn voldoening uit iedere stap vooruit die een cliënt maakt. Maar ook worden er soms stappen terug gezet. Bewust, om vandaaruit weer twee stappen vooruit te maken. En dat zijn ook mooie momenten. Mijn meest memorabele moment bij de Rooyse Wissel was toen ik een werkstuk moest maken over een bepaald ziektebeeld. Een cliënt, die dit ziektebeeld had, bood om mij daarin te helpen. Ik leerde van iemand met ervaring in plaats van uit de boeken.  

Ik heb nu ongeveer driekwart jaar mijn diploma social work en ik wil graag nog heel lang bij de Rooyse Wissel blijven werken. Rooyse Wissel biedt voldoende ruimte om je verder te ontwikkelen en door te stromen. Ik kijk er naar uit!

Klik hier om meer onvergetelijke dagen van collega’s te lezen.

Lees ook


Werken bij | Collega's aan het woord

De dag van Rocco

Werken bij | Collega's aan het woord

De dag van Suzanne

Wij maken gebruik van cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details